PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

MÉG NEM DŐLT EL AZ ÖTÖDIK HELY SORSA

Még nem dőlt el az ötödik hely sorsa
Helyenként tudott csak jó játékot mutatni a PEAC-PÉCS, és a motiváltabban kosárlabdázó és a hárompontos vonalon túlról eredményesebben célzó miskolciak 71-60-ra megnyerték a vasárnap esti mérkőzést, így csütörtökön egy mindent eldöntő találkozóra kerül sor Pécsett.
Aluinvent-DVTK
Aluinvent-DVTK
PEAC-Pécs
PEAC-Pécs

Jól indult számunkra a mérkőzés, az első kosarakat mi szereztük Mandic és Raksányi révén. A hazaiak ekkor kiegyenlítettek, de Mandic agilis játékának köszönhetően elléptünk 10-6-ra. A pécsi mérkőzéshez hasonlóan azonban Tina Jovanovic dominálni tudott a saját palánkjuk alatt, így a hetedik percben már hazai előnyt mutatott az eredményjelző (13-12). Eladott labdák miatt sikerült kiesnünk a ritmusból, így tíz perc játék után négy ponttal vezetett a DVTK (19-15). Jól szállt be Horváth Bernadett a diósgyőrieknél, a miskolci irányító triplájával indult a második felvonás, majd nem sokkal később ismét betalált a 6,75-ön túlról (27-19). Erre Mandic is bevágott egy hármast, de sajnos ebből a műfajból többet nem dobtunk ezen az estén, a többi tíz próbálkozásunk lejött a gyűrűről. Bő két és fél perc volt a nagyszünetig, amikor már tízzel mentek a hazaiak, védekezésben és támadásban sem tudtunk nagyobb erőt kifejteni, sokszor megvoltak a kijátszott helyzeteink is, de ajtó-ablak helyzetből nem tudtuk őket bedobni (33-23). Juhász, Raksányi és Mandic tettek róla, hogy a szünetre mindössze három mínusszal vonulhassunk le (33-30).

Kiegyenlítettebb játékot láthattunk a nagyszünet után, többször is egy pontra felzárkóztunk, Kuster is többször betalált ezúttal (38-37). Felzárkózásainkat rendre visszaverték a miskolciak, többnyire triplákkal, Rasheed kettőt is dobott ebben a negyedben. Egyre távolodott a DVTK, a közönség buzdítása közepette megnyugtatónak tűnő nyolc pontos vezetéssel várhatták az utolsó felvonást (51-43). A záró játékrész elején Raksányi villanásával öt pontra hozta csapatát, de Rasheed harmadik hármasa is behullott a gyűrűbe (54-46). Dobásaink rendre kimaradtak, a lepattanók pedig a mérkőzésen dupla duplát jegyző Jovanovichoz kerültek, 16 lepattanót gyűjtött be a szerb center. Reménytelennek látszott teljesen a helyzetünk, a végére esély sem maradt a felzárkózásra, a Diósgyőr behúzta a meccset, így csütörtökön a harmadik mérkőzés dönt az ötödik hely sorsáról. A lefújás után nagy ünneplést rendezett a hazai tábor, méltóképpen elbúcsúztak a lányaiktól és megköszönték a spanyol vezetőedző, Maikel Lopez munkáját.

ALUINVENT DVTK - PEAC-PÉCS 71-60 (19-15, 14-15, 18-13, 20-17)
Miskolc, 600 néző. V.: Jakab, Balogh, Fodor

DVTK: Czank 6, Rasheed 18/9, Szécsi 14/6, Tomlinson 3, Jovanovic 19. Csere: Horváth 11/9, Győri -, Gorjanácz -. Edző: Maikel Lopez
PEAC-PÉCS: Mandic 12/3, Raksányi 11, Kuster 12, Juhász 11, Siksniute 7. Csere: Licskai 2, Fűrész 2, Zele 3. Edző: Boris Maljkovic, Imreh Ajtony

Boris Maljkovic: Gratulálok a Diósgyőrnek, ma este jobban játszottak, jobban szedték a lepattanókat és centerposzton jobbak voltak. Kulcspillanatokban néhány hárompontossal a maguk javára tudták billenteni ezt a mérkőzést. Csütörtök este javítanunk kell hazai pályán.


« vissza


Kiemelt támogatók:

SZOMBATON BEFEJEZHETJÜK A PÁRHARCOT - WENTZEL NÓRA

Interjú Wentzel Nórával (2018-04-19)

© Minden jog fenntartva