PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

LITVÁNIÁBAN KEZDENEK RAKSÁNYIÉK

Litvániában kezdenek Raksányiék
Szombaton 18 órától Litvániában, az impozáns Kédainai Arénában lép pályára a magyar válogatott a PEAC-PÉCS csapatkapitányával, Raksányi Krisztinával a soraiban.
Nemzeti együttesünk Albániával, Oroszországgal és Litvániával alkotja a nyolc darab négyes csoport egyikét. A 2019-es Európa-bajnokságra a nyolc csoportgyőztes és a hat legjobb csoportmásodik kvalifikálja magát, és a két házigazda, Lettország és Szerbia csapataival lesz teljes a kontinensviadal 16-os mezőnye.

Székely Norbert szövetségi kapitány csapata szombati litvániai fellépése után november 15-én Miskolcon fogadja Albánia együttesét. A selejtezősorozat februárban folytatódik, 10-én Oroszországgal, február 14-én pedig Litvániával játszik a magyar válogatott hazai környezetben, várhatóan Miskolcon. 2018 novemberében pedig két idegenbeli összecsapással zárul majd nemzeti együttesünk számára a kvalifikációs sorozat.

Mivel az oroszok kiemelkedőnek tűnnek a „C” jelű kvartettből, így a mieink számára kulcsfontosságú lesz a szombati összecsapás a továbbjutás szempontjából, amelyért az előzetes várakozások szerint Litvániával lehetünk nagy harcban. A magyar válogatottnál Székely Norbert érkezésével elindult egy fiatalítási folyamat, a csehországi Európa-bajnokságon részt vevő együttesből két alapember is visszavonult: Fegyverneky Zsófia és Nagy-Bujdosó Nóra.

Érdekesség, a FIBA honlapja szerint az elmúlt 23 évben mindössze öt alkalommal találkozott egymással tétmeccsen a két válogatott és mind az öt összecsapás litván győzelemmel zárult. Legutoljára 2015. június 13-án Sopronban, az Európa-bajnokság csoportmérkőzésén nyert 72-66-ra Litvánia, a magyarok legjobbja Allie Quigley volt 20 ponttal akkor.

A magyar keret:
Raksányi Krisztina (PEAC-Pécs), Goree Cyesha Damian, Krivacsevics Tijána, Simon Zsófia, Varga Zsófia (CMB Cargo Uni Győr), Studer Ágnes (Atomerőmű KSC Szekszárd), Katona Szidónia, Medgyessy Dóra (Ceglédi EKK), Dubei Debóra, Határ Bernadett (Sopron Basket), Szabó Fanni, Zele Dorina (Aluinvent DVTK Miskolc)

Fotó: fiba.com

A mérkőzésről szombaton 18 órai kezdettel élőképes közvetítés lesz a FIBA Youtube oldalán:« vissza


Kiemelt támogatók:

ELVÁRÁS A GYŐZELEM

Ábrahám Mártát kérdeztük a Győr elleni meccsről, illetve az előttünk álló, PINKK elleni mérkőzésről

© Minden jog fenntartva