PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

LEGJOBB TIZENHAT KÖZÉ JUTOTTUNK

Legjobb tizenhat közé jutottunk
71-48-ra legyőzte a PEAC-PÉCS a PINKK együttesét és bejutott az Európa Kupában a legjobb tizenhat közé. Hogy ki lesz csapatunk ellenfele, a következő, oda-visszavágós párharcban, az holnap este kiderül.
Elrontott helyzetek mindkét oldalon, így indult a találkozó, melyet a lelátóról nézett végig a beteg Zele Dorina és Sellei Dalma. Majdnem két perc kellett, mire nekiálltak a csapatok a pontok termelésének, Sarok duplájára Mandic egy hármassal válaszolt (3-2). A kezdeti bizonytalanságunk elmúlt, szépen összeszedtük a lepattanókat, Juhász Dorka kosaraival pedig 7-2-re ellépett csapatunk. 7-4-es állásnál percekre „befagyott” az eredményjelző, így jókor jött Kuster hármasa a meglehetősen kosárszegénynek ígérkező első negyedben. Szerencsére a PEAC-PÉCS annyira nem szűkölködött kosarakban, Kuster és Siksniute jóvoltából 19-ig jutottunk az első tíz perc végére szemben a vendégek 13 pontjával.

Három perc ötven másodperc eltelt úgy a második játékrészből, hogy nem jegyezhettünk fel kosarat. Egy labdaszerzés után Juhász ziccerével módosult 21-13-ra az eredmény, amire Fűrész tett hármat egy triplával (15. perc 24-13). Nem ment a játék a PINKK-nek, vagy eladták a labdát, vagy leperdültek a dobásaik a gyűrűről, sőt, a büntetőik is kimaradtak. Halmai Gábor próbálta cserékkel felrázni csapatát, ám ez egy jó ideig nem sikerült, áthatolhatatlan volt a PEAC-PÉCS védelme. Egészen a 19. percig, amikor Ristic tempódobása a gyűrűben landolt (32-15), ez volt ellenfelünk egyetlen gólja a második tíz perc során. Kuster kosarával alakult ki a nagyszünetre a közel húsz pontos különbség (34-15).

Hárompontosokkal indult a harmadik játékrész, Ristic kettőt, Raksányi pedig egyet varázsolt be (23. perc 37-21). A különbség megmaradt a negyed derekára, Ristic újabb hárompontosa után Boris Maljkovic időt kért (42-26). Jól találták meg labdával a társak ezúttal Siksniutét, aki 11 pontnál járt, a különbség pedig a húsz pontot is meghaladta Kuster büntetőivel (47-26). A frissen beálló Szücs Réka triplájával már ötven dobott pontnál járt a PEAC-PÉCS a 27. percben, harminc perc játék után pedig 54-30 állt a táblán.

Tovább tudtuk növelni előnyünket a záró negyed elején, Fűrész hármasával 59-32 volt az állás. A vendégeknél Bozóki és Ristic szerezte a pontokat ebben a periódusban és mivel már eldőlt a mérkőzés, teher nélkül mindkét csapat, Boris Maljkovic pedig minden játékosát a pályára küldhette. A húsz pont feletti differencia megmaradt a záró dudaszóra is, így a PEAC-PÉCS 71-48-ra győzött, amivel ott van az Európa Kupában a legjobb tizenhat között.PEAC-PÉCS – PINKK 71-48 (19-13, 15-2, 20-15, 17-18)
Pécs, 900 néző. V.: Neskovic (SRB), Adamovic (BIH), Tomic (CRO)

PEAC-PÉCS: Mandic 3/3, Raksányi 5/3, Kuster 17/3, Juhász 12/3, Licskai 8. Csere: Siksniute 15, Fűrész 6/6, Szücs R. 5/3, Raus -, Szücs L. -. Edző: Boris Maljkovic, Imreh Ajtony
PINKK: Ruják -, Ristic 15/9, Gémes-Sarok 5/3, Bozóki 10, Markovic -. Csere: Kovalcsik 6, Sánta 6, Szabó 6/6, Martonosi -, Séra -. Edző: Halmai Gábor, Laczka Miklós

Boris Maljkovic: Örülök, hogy a játékosaim megvalósították, amit előzetesen elterveztünk. Az ilyen téttel bíró meccseket, mint ami a mai volt számunkra, mindig nehéz lejátszani, de csapatként ismét bebizonyítottuk, hogy erősek vagyunk, rendelkezünk a győztes karakterrel. Minőségünket mutatja, hogy mindig más és más lép elő húzóemberré, a legutóbbi bajnokin a külső vonal, most pedig centerposzton voltunk erősek. Azt mondtam a lányoknak, hogy ezen a héten három nagyon fontos lépés vár a csapatra. Ebből kettő már sikerült, legyőztük ZTE-t, ma a PINKK-et, így bent vagyunk a legjobb tizenhat között az Európa Kupában. Vasárnapra maradt a harmadik lépés, a Sopron ellen nagyon jó meccset várok, ahova szeretném ezúton is meghívni szurkolóinkat.

Jessica Kuster: Nagyon fontos meccs volt ez számunkra, szerettük volna megmutatni, hogy a miénk a jobb csapat. Nagyon szeretek úgy pályára lépni, hogy egy plusz töltet van a meccs tétjében, ez vonzott is bennünket, és örülünk, hogy sikerült továbbjutnunk a legjobb tizenhat közé az Európa Kupában.

Halmai Gábor: Szeretnék gratulálni a PEAC-nak, a határozottabb és keményebb játékához és a továbbjutáshoz. Az első negyedben még úgy ahogy rendben volt csapatom, ami után egy pocsékul sikerült második negyed következett, ekkor a PEAC nagyon keményen védekezett, amit engedtek is a játékvezetők, mi pedig belepuhultunk ebbe a szituációba. Támadásunk messze nem úgy működött, ahogy kellett volna, ez megmutatkozott abban, hogy hány pontot tudtunk elérni. Sok buta eladott labda, elkapkodott dobás, vagy éppen túl hosszúra elnyújtott támadás és rossz helyzetkiválasztás jellemzett minket ekkor. A második félidőben keményebben, harcosabban próbáltunk játszani, ekkor talán a nézők számára is élvezhetőbb kosárlabda zajlott. Úgy gondolom, ennél sokkal több van bennünk, de apróbb részletekben látok pozitívumokat. A hibáink kijavításáig rengeteg munkára lesz még szükség.

Kovalcsik Emese: Nyerni szerettünk volna, hogy meglegyen az első sikerrel megvívott nemzetközi kupameccsünk, nem sikerült, de szerintem jó úton járunk. Sokkal keményebben kell játszanunk, jobban kell küzdenünk a továbbiakban.


« vissza


Kiemelt támogatók:

SZOMBATON BEFEJEZHETJÜK A PÁRHARCOT - WENTZEL NÓRA

Interjú Wentzel Nórával (2018-04-19)

© Minden jog fenntartva