PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

KÖNNYED DIADAL A VASAS AKADÉMIA ELLEN

Könnyed diadal a Vasas Akadémia ellen
Rendkívül motivált, könnyed játékkal győzött a PEAC-PÉCS a Vasas Akadémia ellen, így bejutott a szombat este 18,30-kor kezdődő elődöntőbe. Ma este mindenki hozzátette a magáét, így kulcsjátékosainkat sem kellett túlterhelni, mégis történetének legnagyobb különbségű győzelmét aratták lányaink.
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS
Vasas Akadémia
Vasas Akadémia

Remek pécsi kezdésnek lehettünk tanúi, Juhász Dorka kosarai és lepattanói, majd Kuster duplája után 6-0-nál a Vasas edzője kikérte első idejét, amikor még két perc sem telt a Tippmix Killik László Női Magyar Kupa harmadik negyeddöntőjéből. Jól ment a védekezés, a megszerzett védőlepattanókból vagy szerzett labdákból tudtunk indulni, és könnyű kosarakat dobni. Raksányi hármasával már 11-0 állt az állt az eredményjelzőn, majd a piros-kékek is megszerezték első pontjaikat a korábban PEAC-PÉCS-nél is megfordult Dusanic lévén (11-2). Be-betaláltak a fővárosiak is, Colic például két hármast is hintett az első játékrészben. A 8. percben már tíz ponttal vezetett csapatunk, Siksniute alakította az állást 20-10-re. Megnyugtató előnyt harcoltunk ki az első játékrészben, ahol minden pályára lépő játékosunk kivette részét a pontszerzésből (24-12).

Dusanic igyekezett tartani csapatát, beállt a tíz pont körüli különbség a második játékrész első perceiben, a pécsi kosarakra rendre válaszolni tudtak a Vasas Akadémia játékosai (14. perc 28-18). Dusanic a kilencedik pontját szerezte, amikor bevágott egy hármast (28-22), Boris Maljkovic úgy látta eljött az idő a beavatkozásra, és magához hívatta övéit. Sanja Mandic szállt be – deréksérülése után először a mérkőzésen -, és Siksniute is visszaállt. Juhász Dorka kosara után Igor Skocovski, a piros-kékek trénere kapott technikait, az érte járó büntetődobást Raksányi értékesítette (31-22). Bátran játszottak a vendégek, kisebb hullámvölgye miatt nem tudott jobban ellépni csapatunk, a 18. percben 37-24 volt az állás. Innentől azonban nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak Mandicék, irányítónk sikeres hárompontosával közelítette a húsz pontot a különbség (42-24). A nagyszünetre pedig jócskán meg is haladta, szebbnél szebb jeleneteket láthattunk, Szücs Réka trojkájával zárult a második játékrész, amivel 49-24-re vezetett a PEAC-PÉCS.

Mennyi? Harminc! Kiabálta a közönség Juhász Dorka büntetőinél, amikor 54-24-et mutatott az eredményjelző a 22. percben. Remekül zárt a pécsi védelem, sorra szerezték lányaink a labdákat, az előnyünk pedig szépen növekedett (25. perc 61-28). A negyed derekán Szücs Lilla is pályára lépett, Jessica Kuster kapott pihenőt a szakvezetőktől. Siksniute lépett elő pontgyárossá, zsinórban kilenc egységet szerzett, amivel negyven volt köze (28. perc 68-28). Továbbra is brillírozott csapatunk, élményszámba mentek a szerzett labdáink, így a záró felvonásra 74-29-el vághattunk neki.

A negyedik negyedre is maradt még csapatunkban, beszálltak a fiatalok, Sellei Dalma és Tenyér Zsófia is pályára került az előzetes terveknek megfelelően, hogy kulcsjátékosaink ne legyenek túlterhelve, hiszen nagyon úgy nézett ki, hogy még két mérkőzés vár csapatunkra a hétvégén. Licskai Zsófi a tizenkettedik pontjánál járt a záró felvonás derekán, a PEAC-PÉCS pedig 84-35-re vezetett, azaz közelített az ötven ponthoz a differencia. De csak közelített, át nem lépte, Colicék be-betaláltak csapatunk cseresora ellen, faragva hátrányukon (39. perc 88-46). A vége 94-46 lett, a PEAC-PÉCS történetének legnagyobb különbségű győzelmét aratta és bejutott a legjobb négy közé a Magyar Kupában.

PEAC-PÉCS – VASAS AKADÉMIA 94-46 (24-12, 25-12, 25-5, 20-17)
Pécs, 1200 néző. V.: Benczur, Kulcsár, Záray

PEAC-PÉCS: Fűrész 8, Raksányi 7/6, Kuster 6/3, Juhász 16, Siksniute 21. Csere: Zele 10, Szücs R. 5/3, Licskai 12, Szücs L. 2, Sellei -, Tenyér -. Edző: Boris Maljkovic, Imreh Ajtony
VASAS AKADÉMIA: Bachvarova 9/3, Colic 15/9, Dúl 1, Dusanic 11/3, Solymosi 2. Csere: Farkas -, Rochel 3, Dobos 3, Tóth O. 2. Edző: Igor Skocovski, Dragoljub Krivacevic

Egle Siksniute: Nagyon örülök, hogy ilyen jól sikerült ez a mérkőzés. Jól felkészültünk, nagyon motivált volt mindenki, ez egész csapatot illeti az elismerés ezért a produkcióért.
Boris Maljkovic: Az első lépést tettük meg csak ma, jó meccset játszottunk, jó ritmusban kosárlabdáztunk. A legfontosabb most, hogy megfelelően regenerálódjunk, mert holnap és holnapután két nagyon kemény meccs vár ránk. Gratulálok a csapatomnak.
Solymosi Noémi: Ma nem tudtuk megvalósítani azt, amire készültünk, elsősorban a védekezésünkkel volt probléma. Számítottunk rá, hogy a PEAC ilyen agresszív és erős védőjátékkal rukkol ki, mégsem tudtunk vele mit kezdeni.
Igor Skocovski: Gratulálok a PEAC-PÉCS-nek, nekünk ma nem volt keresni valónk. Szomorú vagyok, hogy így mutatkoztunk be a Magyar Kupában, mert sokkal több van bennünk és tudunk sokkal jobban játszani.

« vissza


Kiemelt támogatók:

SZOMBATON BEFEJEZHETJÜK A PÁRHARCOT - WENTZEL NÓRA

Interjú Wentzel Nórával (2018-04-19)

© Minden jog fenntartva