PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

KISZENVEDETT GYŐZELEM

Kiszenvedett győzelem
A vártnál sorosabb meccsen húzta be a kötelezően elvárt győzelmet az ezen az estén fejben kevésbé koncentráló PEAC-PÉCS, de végül 12 ponttal nyert a VASAS-Akadémia ellen.
PEAC-Pécs
PEAC-Pécs
Vasas Akadémia
Vasas Akadémia

A mérkőzést megelőzően adta át a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének Baranya Megyei Szervezeti Egységének (BMKSZ) képviseletében Janovics László elnök adta át a megye 2016-os legjobbjainak járó serlegeket és okleveleket csapatunk tagjainak. Raksányi Krisztina a felnőtt női profi, Szücs Lilla az U19-es, Juhász Dorka az U17-es , Imreh Ajtony pedig a női utánpótlás edző kategória legjobbjaként került díjazásra.

Nem telt el két perc a mérkőzésből, 8-2-es pécsi mutatott az eredményjelző, csapatunkból hárman is betaláltak. Összekapta magát a vendég Vasas, Dobos dupláival, majd Colic hármasával 10-7-re módosult az állás. Sőt, nem sokkal később Dusanic kettese után időt is kért Boris Maljkovic (5. perc 10-9), Siksniute helyett Licskait küldte pályára. Látszott a koncentráció hiánya nálunk,, akadozott a támadójátékunk, eladott labdáinkat pedig megbosszulták a piros mezes fővárosiak, Mérész kosaraival átvették a vezetést kétszer is (12-13). Fűrész Dia érkezett Mandic helyére, Zele Dorina pedig Licskai Zsófit váltotta, ami jó húzásnak bizonyult, irányítónk egy triplát, magas emberünk pedig két duplát szerzett, amivel 19-13-ra elléptünk, a negyedet pedig 21-15-tel zártuk.

Szücs Réka irányításával kezdődött a második negyed, Fűrész Diát kisebb combsérülés miatt kellett lecserélni még az első negyed utolsó percében. Keményen védekeztek a csapatok, nem volt egyszerű kosarat szerezni, tartották magukat a vendégek is, faragtak hátrányukon főleg a ma tarthatatlannak bizonyuló Colic révén (14. perc 25-22). A negyed derekán Raksányi kétszer is megtalálta Licskai Zsófit a palánk alatt, majd csapatkapitányunk is betalált, ezúttal gólpassz helyett két pontot jegyzett (17. perc 34-26). Hét pontnál járó centerünk megkapta harmadik személyi hibáját, le is cserélte őt Boris Maljkovic, Siksniute érkezett helyette a pályára. 36-28-nál a pályán látott produkción „kiakadó” vezetőedzőnk kapott technikait egy felrúgott szék miatt, az érte járó büntetőt Colic értékesítette. A nagyszünet előtti másodpercekben Siksniute is begyűjtötte harmadik hibáját, ezt a periódust éppen csak megnyerte a PEAC-PÉCS, 38-31 volt az állás húsz perc játék után.

Lendületesebben indítottuk a harmadik felvonást, 6-0-s sorozatunk után nem telt el két perc, máris időt kért a Vasas edzője. Jött is Colic triplája, a 16. pontját szerezte a szerb légiós, majd a másik szerb játékos Dusanic ért el 2+1-et, amivel 44-37-re zárkóztak a piros mezes fővárosiak. Fűrész Dia is visszatérhetett a pályára és a tíz pont feletti különbség is visszaállt (27. perc 50-37). Siksniute állította be büntetőivel az 56-41-es eredményt a harmadik tíz perc végére.

Siksniute „gyűjtötte” tovább a pontokat, amit viszont jó pár Vasas kosár követett, nyolc egységnyire közelítették meg a PEAC-PÉCS-et az agresszívebb támadójátékkal előrukkoló vendégek (58-50). Zele és Dobos is négy személyivel állt, a különbség pedig tovább csökkent Dusanic 2+1-ével. Jókor jött Fűrész triplája és Raksányi kosara, tíz lett közte (35. perc 63-53). Kis időre pontosabbá vált csapatunk játéka mind támadásban mind védekezésben, így a végére némileg lerázta magáról ellenfelét. Colic egy hármassal hozta 75-63-ra a végeredményt, így 12 ponttal tudott győzni a PEAC-PÉCS egy meglehetősen szenvedős mérkőzésen.

PEAC-PÉCS – VASAS AKADÉMIA 75-63 (21-15, 17-16, 18-10, 19-22)
Pécs, 250 néző. V.: Gorka, Gyuris, Radnóti
PEAC-PÉCS: Mandic 2, Raksányi 10, Kuster 19, Juhász 6, Siksniute 10. Csere: Licskai 9, Zele 11, Fűrész 8/6, Szücs R. -, Szücs L. -, Edző: Boris Maljkovic, Imreh Ajtony
VASAS: Dúl 8, Colic 24/15, Dusanic 13/3, Mérész 6, Dobos 8. Csere: Solymosi 2, Bajnóczi -, Tóth 2. Edző: Igor Skocovski, Krivacevic Dragoljub

Az eredmény alakulása: 4. perc 10-4, 8. perc 12-13, 13. perc 23-18, 17. perc 34-26, 22. perc 44-31, 26. perc 48-37, 32. perc 58-50, 37. perc 70-58

Boris Maljkovic: Nem vagyok elégedett a látottakkal. A mérkőzésről csak annyit: győztünk. Rengeteg dologban kell még javulnunk.
Jessica Kuster: A végeredmény számunkra hízelgő, mert sem támadásban, sem védekezésben nem játszottunk jól. Nem voltunk kellően összeszedettek, és bizony szerencsénk volt ma este, hogy győzni tudtunk.
Igor Skocovski: Nagyon jó eredményt értünk el Pécsett, ha néhány kulcspillanatban jobban koncentrálunk, még szorosabb lehetett volna. Egész héten sok nehézséggel küzdöttünk, két légiósunk nem is állhatott rendelkezésünkre, boldog vagyok, hogy a lányok így álltak hozzá a meccshez.
Dobos Ágnes: Szoros meccset játszottunk, de amikor közel kerültünk az ellenfélhez, sikerült pár pontatlanságot összehozni, rossz döntéseket hoztunk, ezen múlt a mai vereségünk.

« vissza


Kiemelt támogatók:

SZOMBATON BEFEJEZHETJÜK A PÁRHARCOT - WENTZEL NÓRA

Interjú Wentzel Nórával (2018-04-19)

© Minden jog fenntartva