PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

KÉT MECCS KÖVETKEZIK KEDDEN A LAUBER DEZSŐ SPORTCSARNOKBAN

Két meccs következik kedden a Lauber Dezső Sportcsarnokban
Kedd este 18 órai kezdettel a román ICIM Arad gárdája ellen vívja soron következő felkészülési mérkőzését a PEAC-PÉCS, amelyre a Horváth Judit emlékére lejátszott Nosztalgia meccs után kerül sor.
Csapatunk hétfő esti edzésén végre mindenki a fedélzeten volt. Örömmel konstatáltuk, hogy mindkét magyar válogatottunk és Sanja Mandic is bekapcsolódhatott az edzésmunkába. Mint ahogyan arról már beszámoltunk, Licskai Zsófia, még a szekszárdi mérkőzésen szerzett olyan sérülést, amelyet a sürgősségin kellett összevarrni az orvosoknak, Raksányi Krisztina Achilles sérüléssel küszködik, Sanja Mandic pedig a térde fölé még a múlt heti ZTE NKK elleni felkészülési mérkőzésen kapott egy hatalmas és fájdalmas rúgást. A hétfői, nagy intenzitású edzést azonban mindhárman vállalták, így várhatóan kedden is pályára tudja őket küldeni Gabriel Carrasco.

Kedden a román bajnokságban hatodik helyen végző ICIM Arad látogat a Mecsealjára, a játékoslistát böngészve pedig akad ismerős név is. Brankica Hadzovic korábban a DVTK és a Cegléd mezében is kosárlabdázott, most az aradiak irányítója. Hadzovicon kívül a válogatott bedobó, Ferenczi Flavia és három amerikai légiós alkotja a csapat magját, illetve több fiatallal dolgozik Bogdan Bulj vezetőedző, aki másodedzője volt az EB-t nyert Szerbiának, és aki január óta ül az ICIM Arad kispadján.

A keddi napnak van még egy szomorú apropója is, éppen 20 esztendővel ezelőtt az 1997/1998-as bajnoki idény rajtját megelőző napon szenvedett tragikus közlekedési balesetet Horváth Judit, a pécsi női kosárlabda legikonikusabb alakja. Erre az eseményre emlékeznek a régi játszótársak és emlékezhet minden szurkoló is, aki kilátogat 11:45-kor a pécsi temetőbe Juci síremlékéhez, majd a Lauber Dezső Városi Sportcsarnokban 15 óra 30 perckor sorra kerülő koszorúzáson.

16 óra 30-tól nosztalgia mérkőzést játszik az akkori Pécs a Nosztalgia Válogatott néven összeálló gárda ellen. A Pécset Rátgéber László és Vertetics István vezényli majd, ellenfelük kispadján pedig Tursics Sándor és Lukács Béla foglal helyet. A két csapat tervezett összeállítása:
Pécs: Anitics Lívia, Csák Magdolna, Darida Csilla, Hoffman Petra, Iványi Dalma, Keller Annamária, Sztojkovics Éva, Veress Judit, Heller Anita, Donkó Orsolya, Antolovics Adél, Tahi Bernadett, Kiefer Csilla, Russai Petra
Nosztalgia Válogatott: Kosjár Katalin, Károlyi Andrea, Béres Tímea, Englert Orsolya, Bíró Anikó, Hagara Zsuzsanna, Papp Krisztina, Bagoly Vera, Bukovszki Mónika, Ambrus Erzsébet

Az eseményekre a belépés ingyenes.
« vissza


Kiemelt támogatók:

SZOMBATON BEFEJEZHETJÜK A PÁRHARCOT - WENTZEL NÓRA

Interjú Wentzel Nórával (2018-04-19)

© Minden jog fenntartva