PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

KEDDEN ESTE A LEGJOBB NYOLCÉRT

Kedden este a legjobb nyolcért
Hétfőn ebédidőben vívta soron következő mérkőzését a magyar női kosárlabda válogatott, és 84-72 arányban alulmaradt Ukrajna csapatával szemben. Ezzel az „A” csoport harmadik helyén zártak Raksányi Krisztináék, így kedden este a „B” csoport második helyezettje ellen folytathatják az Európa-bajnokságot.
A hétfői játéknap első mérkőzését vívták lányaink az Európa-bajnokságra veretlenül kijutó Ukrajna ellen Hradec Kralové-ben. Ha győztek volna a mieink, az előzetesen könnyebb ellenfélnek ígérkező Szlovákia ellen kellett volna kivívniuk a legjobb nyolc közé jutást kedden. Gyakorlatilag 18 percig teljesen rendben volt az utolsó csoportmérkőzésünk, melyben bár a magas poszton jobban teljesítő ukránok vezettek, de végig látótávolságban voltak a mieink. 30-37 után azonban egy időkérést követően 10-0-t hoztak az ukránok és a mínusz 17 pontos (30-47) első félidő után kevés reális esélyünk maradt a fordításra. A harmadik negyedben nagyobb különbség is kialakult, de nem adtuk fel, és a 34. percre közel kerültünk ahhoz, hogy tíz pont alá csökkentsük a differenciát. Ez végül a 11 triplát elérő, és több jó egyéni teljesítményt felvonultató, nagyobb játékerőt képviselő ukránok ellen ez nem sikerült, így nagy valószínűséggel az olaszok ellen folytatják a lányok a legjobb nyolc közé jutásért.

Válogatottunkban Raksányi Krisztina 21 perc alatt 7/3 pontot ért el, két lepattanó és két gólpassz is került a neve mellé. Licskai Zsófinak hét perc játék jutott, egy lepattanót gyűjtött be. Zele Dorina 15 perc alatt 13/3 pontot termelt, amivel a magyar válogatott legeredményesebb dobója volt. Emellé szedett három lepattanót és egy labdaszerzése is volt.

Magyarország – Ukrajna 72-84 (18-26, 12-21, 17-20, 25-17)
Ld.: Zele 13/3, Határ 10, Vandersloot 10, Fegyverneky 10, Raksányi 7/3 ill. Udodenko 22/3, Iagupova 17/9, Malashenko 17/3, Dorogobuzova 12/6

« vissza


Kiemelt támogatók:

SZOMBATON BEFEJEZHETJÜK A PÁRHARCOT - WENTZEL NÓRA

Interjú Wentzel Nórával (2018-04-19)

© Minden jog fenntartva