PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

KÁR AZ UTOLSÓ NEGYEDÉRT

Kár az utolsó negyedért
A záró felvonás előtt még nyolc ponttal vezetett csapatunk, ám az utolsó három percben fordított a Szekszárd, így ők nyerték a rangadót 64-56-ra.
Pontszegény, ám annál nagyobb taktikai csatát hozó első negyed után egyenlő volt az állás a tolnai rangadón, ahol zsúfolásig megtelt a városi sportcsarnok a második és negyedik helyezett csatájára. Mindkét oldalon ott voltak a korábban sérüléssel és betegséggel bajlódók, akik közül a pécsi Sanja Mandic a kezdőben kapott helyet, míg a betegségére orvosi kezeléseket kapott Zele Dorinát végül nem vetette be Boris Maljkovic. Nagyobb előnyt egyik csapat sem tudott az elején kialakítani, csak a második negyed során két hazai triplával 26-20-nál aggódhattak a csapatukat Szekszárdra is elkísérő pécsi szurkolók. Ekkor azonban egy 8-0-s szériával fordítottak Fűrész Diáék, ebben a sorozatban a meccsen négy tripláig jutó hátvédnek, valamint Mandicnak komoly szerepe volt. Szücs Lilla jó pillanatokat produkált, labdát szerzett, büntetőből betalált, és a félidőre 29-29-re alakult az állás. Szinte minden mutatóban azonosat produkáltak a küzdő felek, egy nagyon kontrollált, kemény védekezéssel, fegyelmezett játékkal záruló első húsz perc során.


A második félidőben úgy tűnt, a PEAC-Pécs a maga javára fordítja a rangadót, hiszen folytatta a határozott védekezését, és támadásban Kuster, Juhász és a már említett két kisember, Fűrész és Mandic eredményességével viszonylag nagy előnyre tett szert. A két szlovén játékosa révén azonban a Szekszárd tartotta magát, Erkic és az új igazolás, a center Prisic kintről és bentről is ponterősnek bizonyult. Fűrész Dia harmadik hármasa 38-46-os pécsi vezetést hozott a harmadik negyed végére, és ha sikerült volna góllal zárni az utolsó támadást a 30. perc végén, tíz pontra is nőhetett volna a különbség. Ez azonban nem jött össze, mint ahogy 40-49 (itt esett a negyedik Fűrész tripla) után a hazaiak megtörése sem, mert elsősorban Theodoreán és Studer Ágnes kosaraival egyre jobban felzárkóztak a negyedik negyedben. Több alkalommal is a támadóidejük utolsó pillanatában értek el kosarat a házigazdák, és több már-már megszerzett lepattanónk után is szekszárdi kezekbe került vissza a labda, ami jelezte, pécsi oldalon elfogyott a szufla. Különösen a palánk alatt kellett volna több, és amikor egy-egy gyűrű torkából kiszédülő dobásunk, valamint eladott labdánk nyomán lendületbe hoztuk a KSC-t, utána már nem tudtunk fordítani a mérkőzés irányán. A 37. percben még Juhász Dorka büntetőivel 56-53-ra a PEAC vezetett, ám Pirsic büntetőivel 57-56-ra fordítottak a hazaiak, akik Erkic triplájával 60-56-nál léptek el olyan távolságba egy perccel a vége előtt, amellyel nem tudtunk már mit kezdeni. A triplakísérleteink ekkor nem sikerültek, a KSC még két duplát ért el, és győzött 64-56-ra úgy, hogy sajnos az utolsó 10 percben csak 10 pontra futotta lányaink erejéből.

Atomerőmű KSC Szekszárd – PEAC-PÉCS 64-56 (14-14, 15-15, 9-17, 26-10)
Szekszárd: 1200 néző V.: Pálla, Tőzsér, Gyuris
AKSC: Studer Zs. -, Gereben 4, Bálint 2, Erkic 20/12, Lisec 8. Csere: Theodoreán 10/6, Scekic 3, Pirsic 17, Mansaré -.
PEAC-PÉCS: Mandic 13/3, Raksányi 5/3, Juhász 10, Kuster 12, Siksniute 3. Csere: Licskai -, Fűrész 12/12, Szücs R. -, Szücs L. 1.

Zeljko Djokic: Férfias meccset vívtunk, minden mutatóban mi voltunk a jobbak. Az élet-halál pillanatokban rendre sikerült valakinek emberfeletti teljesítménnyel előrukkolnia, gondolok itt a támadóidő utolsó pillanataiban eleresztett dobásainkra. Végig hittünk magunkban, ezért sikerült hátrányból visszajönnünk és nyernünk!
Boris Majlkovic: Kemény mérkőzést játszottunk. A találkozót az döntötte el, hogy a Szekszárd türelmesebb volt nálunk, és a dudaszó idejében sikerült bedobniuk a kosarakat. A fontos labdákat ők tudták megszerezni. Zele Dorina a bemelegítésnél jelezte, hogy nem érzi jól magát, azért nem tudtam pályára küldeni.
« vissza


Kiemelt támogatók:

SZOMBATON BEFEJEZHETJÜK A PÁRHARCOT - WENTZEL NÓRA

Interjú Wentzel Nórával (2018-04-19)

© Minden jog fenntartva