PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

JOBBAN KELL DOLGOZNI MINDANNYIUNKNAK

Jobban kell dolgozni mindannyiunknak
Az Európa-bajnoki selejtezők miatt bő két és fél hétig szünet van mind a bajnoki, mind a nemzetközi porondon a klubcsapatok versengésében. A PEAC-PÉCS csapatának ügyvezetőjét, Kond Árpádot kértük fel egy rövid értékelésre a mögöttünk lévő időszakot illetően.
- Ha a bajnoki tabellára nézünk, az valóban nem túl fényes szereplésről árulkodik – kezdi az értékelést ügyvezetőnk arra a felvetésre, ami a legtöbb sportbarátban megfogalmazódik: nem ilyen szezonkezdésről álmodtak a PEAC-PÉCS kapcsán. - A múlt héten kaptunk jogos kritikákat a szurkolóktól kommentekben, címzett levelekben egyaránt. Kétségtelenül jobbra számítottunk mi is, viszont amint kialakult a csapat menetrendje, már nyáron lehetett látni, hogy ez a mostani lesz talán a legnehezebb időszak a csapatunk életében. A válogatott szünetig mindössze három mérkőzést – egy bajnokit és két Európa Kupát - tudtunk vívni hazai pályán, úgy hogy ősszel a bajnokijaink 70%-át, közöttük az összes rangadónkat, idegenben kell megvívni. Ez még egy rutinosabb, erősebb, komplettebb csapat számára sem egyszerű feladat. Tőlünk viszont két olyan játékos is kiesett, akikre fontos szerep hárult volna, akikre építettünk, számítottunk a csapatépítéskor. Ezek a magas posztokon, illetve a rotációs lehetőségeinkben komoly kiesést okoztak.

- Milyen kiút mutatkozik a jelenlegi helyzetből?
- Az biztos, hogy nem szabad csak a külső körülményekben keresni az okokat, a pályán is követtünk el számos hibát, amin változatni kell. A válogatott szünet jó lehetőség arra, hogy rendezzük a sorainkat. Kicsit a pihenésre is jut talán idő, hiszen az eddig eltelt időszakban a többször említett, szűk rotációban lejátszottunk tíz mérkőzést, közülük hetet idegenben, rengeteg fárasztó utazással. Látni kell azt is, hogy a soproni mérkőzést leszámítva mindenhol partiban tudtunk lenni az ellenfelünkkel. Innentől nincs más lehetőségük a lányoknak, mint hogy behúzzák azokat a hazai meccseket, ahol nekünk áll a zászló, illetve januártól visszavágjunk a többi, viszonylag kis különbségű vereségekért.

- Voltak, vannak-e személyi jellegű kérdések?
- Az elmúlt időszakban történt több értékelés, egyéni beszélgetések, amiken szóba kerültek a javítandó területek is, és most hiszünk abban, hogy ez a társaság meg tudja oldani a feladatát. Ehhez egyenletesebb teljesítmény kell szinte mindenkitől. Nyílván jó lenne bővebb rotációval dolgozni, lenne helye nálunk egy magas embernek, ami meg is lett volna a szezon elején az előzetes megegyezések szerint, de ez, mint már említettem másképp alakult. Tisztában kell lenni azzal is, hogy a miénk az egyik legkisebb pénzből gazdálkodó csapat a legjobbak között, erősen behatárolt mozgástérrel. Nem a csodát kell várni, hanem jobban dolgozni mindenkinek, és kijavítani azokat a hibákat, amivel a helyezéseinken is tudunk javítani az idény végére.

- Mi a program a csapatnál a válogatott szünet alatt?
- Jelenleg egy játékost adunk a felnőtt nemzeti válogatottaknak, a PEAC-PÉCS csapatkapitánya, Raksányi Krisztina tagja a magyar nemzeti csapatnak. Örültem és megtiszteltetésnek éreztem, hogy a Litvániában bravúros győzelemmel induló, megfiatalodott válogatottnál is csapatkapitány lett Krisztina. Ő nálunk idén, nyugodtan mondhatom, a legfontosabb alapemberünk és emellett kiemelkedő teljesítményt is nyújt a mérkőzéseken, nagyon számítunk rá. Litvániában a kezdőcsapat tagjaként került pályára, és jól játszott, ragyogóan, határozottan védekezett. Nekik lesz még egy mérkőzésük szerdán Miskolcon Albánia ellen, és csütörtökön jön vissza Pécsre. Ami a PEAC-PÉCS csapatát illeti, szakvezetőink kemény edzéseket vezényeltek az egyéni beszélgetések, elemzések mellett. Most hétvégén jutott idő egy szusszanásnyi szünetre is, ami jót is tett a lányoknak. Pénteken lesz egy edzőmeccsünk, hogy ritmusba kerüljünk a jövő heti, DVTK elleni Európa Kupa találkozóra. November 22-én pedig indul tovább a verkli, két hazai mérkőzéssel. Javítani akarunk, és örömet szerezni végre magunknak és a pécsi kosárbarátoknak, mert ők valóban jobb szereplést érdemelnek.


« vissza


Kiemelt támogatók:

ELVÁRÁS A GYŐZELEM

Ábrahám Mártát kérdeztük a Győr elleni meccsről, illetve az előttünk álló, PINKK elleni mérkőzésről

© Minden jog fenntartva