PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

JÓ KEZDÉS, NYÖGVENYELŐS VÉG

Jó kezdés, nyögvenyelős vég
Nyolc percnyi extra játék után a második félidő kevésbé sikerült, így viszonylag szoros meccset játszott a PEAC-PÉCS a sereghajtó MTK-Budapest otthonában. A vége 9 pontos pécsi siker lett.
Kevesen gyűltek össze a kezdésre a Városmajori, hajdan a BSE csapatának otthont adó csarnokban. A nézők között egy maroknyi pécsi szurkoló is az MTK – PEAC-PÉCS összecsapás megtekintését választotta szombat esti programnak. A feldobást megelőző csendet egy borízű hang törte mely az MTK kispadja mögül érkezett: „Hajrá MTK, reszkess Sopron!”. Némi probléma akadt az időmérő szerkezettel, amely nem akart elindulni, így néhány perces kényszerszünet után, egy újabb feldobással indult el a labda a mérkőzésen. Remekül indított csapatunk, agresszív, letámadó stílusban, amelynek meg is lett az eredménye, nem telt el két perc és a kék-fehérek időt kértek 0-11-nél. Boris Maljkovic egy „Csak így tovább, és én haza is mehetek!” buzdítással fogadta övéit, míg a túloldalon szólt az „Ébresztő, 11-0 a meccs…!”. A PEAC-PÉCS-nél Sanja Mandic sziporkázott, csapatunk pedig 27-8-ra vezetett, amikor egyszerre több játékosát is lecserélte a pécsi szakvezető. Megtört némileg csapatunk lendülete, a negyedet záró dudaszó 14-29-nél szólalt meg. Fűrész Dia duplájával majd hármasával tornázta ismét húsz pont fölé a különbséget csapatunk (17-38), sőt, huszonhét is volt közte a második játékrész derekán (17-44). Turóczi és Jankó kosaraival csökkent a különbség, látszott, hogy a biztos vezetés tudatában lanyhul a mieink koncentrációja, így a nagyszünetre 25-44-es állásnál vonulhattak le a csapatok.


Fej-fej mellett haladtak a csapatok a negyed elején (29-50), majd elkezdett jobban „harapni” a fehér mezes házigazda. A pécsi támadójáték akadozott, elvesztett labdák jellemezték játékunkat, Szabó és Turóczi kosaraival 34-50-re zárkózott az MTK. Jókor jött Fűrész hármasa, sajnos azonban erre 6 pont érkezett a túloldalról, így 42-55-tel zárult a harmadik játékrész, ezt a negyedet Zsovárék nyerték meg 17-11-re. Székely-Horváth betalált a 6,75-ön túlról, amivel tíz pontra zárkóztak a kék-fehérek, meg is jött az MTK szimpatizánsok hangja. Kicsit összekapták magukat lányaink, szigorítottak a védekezésükön, pontosabbá vált a támadójátékuk, így három perccel a lefújás előtt 47-64 állt a táblán, de még nem volt vége. Székely-Horváth bedobta harmadik, majd negyedik hármasát is, amivel ismét szorosabbá vált az összecsapás (53-64). Pécsi időkérés után kimaradt egy helyzetünk, Szabó viszont betalált a 6,75-ön túlról, ezzel nyolc pontra csökkent a különbség. A vége kilenc pontos pécsi siker (57-66), de a korán behúzott fékek miatt alaposan megizzadt csapatunk, amely egyébként az elején remekül állt bele a mérkőzésbe. Folytatás szerdán Isztambulban a Galatasaray csapata ellen.

MTK-BUDAPEST – PEAC-PÉCS 57-66 (14-29, 11-15, 17-11, 15-11)
Városmajor, 50 néző. V: Fodor, Bognár, Válé.
MTK: Koch 6/3, Zsovár 3, Semsei 2, Székely-Horváth 16/12, Jankó 9. Csere: Wéber 2, Szabó 9/3, Turóczi 8, Ambrus 2. Edző: Nagy Dorottya.
PEAC-PÉCS: Mandic 12/6, Raksányi 8, Juhász 11, Kuster 15, Licskai 6. Csere: Fűrész 10/6, Szücs L. -, Siksniuté -, Zele 4, Szücs R. -, Sellei -. Edző: Boris Maljkovic, Imreh Ajtony

« vissza


Kiemelt támogatók:

SZOMBATON BEFEJEZHETJÜK A PÁRHARCOT - WENTZEL NÓRA

Interjú Wentzel Nórával (2018-04-19)

© Minden jog fenntartva