PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

IZGALOMMENTES PÉCSI SIKER PASARÉTEN

Izgalommentes pécsi siker Pasaréten
Magabiztosan hozta is a Vasas-Akadémia elleni mérkőzést a PEAC-PÉCS, a 85-67-es győzelem pedig azt jelenti, hogy ötödik bajnokijukat is megnyerték Raksányi Krisztáék.
Úgy kezdett a PEAC-PÉCS a Vasas elleni összecsapáson, ahogy kell, már a második percben időkérésre késztette ellenfelét. Sorra szerezték a labdákat a pécsi lányok, amelyből indítottak, és úgy mentek át a Vasas védelmén, mint kés a vajon. Juhász Dorka árult el egészen jó dobóformát, melynek köszönhetően a 7. percben csapata 21 szerzett pontjából tíz az ő nevéhez fűződött. Egy híján harmincig jutott a negyed végére a PEAC, egyedül tán a 14 kapott pont miatt lehetett elégedetlenkedni (14-29). A második negyed statikusabb játékot hozott, különösen a 12. perctől, amikor Zele kosarával 36-14-re vezettek a fekete mezes vendégek. Több eladott labda, és a pontatlan dobásaink után közelebb jött a hazai gárda, de tíz ponton belülre nem tudtak felzárkózni és mivel a negyed vége újra a miénk volt, 43-27-es vezetéssel vonulhattunk a nagyszünetre.

A nagyszünet után is nagy kedvvel játszott a csapatunk, Kuster duplájával 29-51 állt a táblán. A hazaiaknál sem lehetett panasz a hozzáállásra, bátran kosárlabdáztak a piros-kékek, Bajnóczi hárompontosával faragtak is hátrányukon (43-61). Raus Vivi is betalált, az utolsó játékrészt húsz pontos különbségnél kezdhették a csapatok (47-67). A záró periódusban mindenkinek játéklehetőséget adott Boris Maljkovic, aki egy kicsit tartalékolta is csapatának kulcsjátékosainak erejét a jövő heti, Moszkvai Európa Kupa mérkőzésre. A végén a közel húsz pontos győzelmen kívül annak is örülhettünk, hogy együttesünk fiatal játékosa, Juhász Dorka először dobott húsz pontot felnőtt mezőnyben, 23 perc alatt 14 lepattanójával és 20 pontjával dupla-duplát ért el.

Vasas-Akadémia – PEAC-PÉCS 67-85 (14-29, 13-14, 20-24, 20-18)
Pasarét, 50 néző, V.: Ádám, Rácz, Varga-Záray

Vasas: Colic 9/3, Zsilinszki 6, Dúl 2, Bachvarova 12, Bajnóczi 9. Csere: Solymosi 6, Markó 4, Mérész 17, Bernáth 2. Edzők: Igor Skocovski, Krivacevic Dragoljub
PEAC-PÉCS: Mandic 5, Raksányi 8, Juhász 20, Kuster 18/3, Siksniuté 2. Csere: Licskai 14, Szücs R. 3, Zele 10, Szücs L. -, Fűrész 3/3, Raus 2, Sellei -. Edzők: Boris Maljkovic, Imreh Ajtony

Boris Malkovic: Jól nyitottuk a meccset, az első pillanattól kezdve agresszívan védekeztünk és gyors indításokkal sikerült elhúzni és az előnyünket tartani a meccs végéig. Megint bebizonyosodott azonban, hogy akkor is maximális koncentrációra van szükségünk, ha biztosan vezet a csapat. Gratulálok a lányoknak az ötödik győzelmünkhöz, megyünk tovább!
« vissza


Kiemelt támogatók:

SZOMBATON BEFEJEZHETJÜK A PÁRHARCOT - WENTZEL NÓRA

Interjú Wentzel Nórával (2018-04-19)

© Minden jog fenntartva