PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

HOSSZABBÍTÁSOS DIADAL A CEKK ELLEN

Hosszabbításos diadal a CEKK ellen
A sírból visszahozva a meccset, hosszabbításos győzelmet aratott a PEAC-PÉCS a WBV CEKK Cegléd ellen, az utolsó öt percben extra játékot mutatva, amivel 87-76-ra diadalmaskodott.
PEAC-Pécs
PEAC-Pécs
VBW CEKK Cegléd
VBW CEKK Cegléd

Jól indult a vendégek számára a mérkőzés, Nagy-Bujdosó egy triplával köszönt be, majd Medgyessy értékesített egy büntetőt (0-4). Hadilábon álltunk a védőlepattanók begyűjtésével, a vendégek rendre vissza tudták tenni a labdákat a rontott dobásaik után. Mandic hárompontosával a harmadik percben átvette csapatunk a vezetést, majd mivel a vendégek centerüket, Maksimovicot sérülés miatt nélkülözték, így mi is alacsonyabb szerkezetre váltottunk. Siksniute helyére Fűrész Dia állt be, csapatunk pedig egyre jobban játékba lendült (6. perc 12-8). Sokáig azonban nem tartott ki ez a lendület, felzárkózott a kék mezes vendéggárda (9. perc 14-14). Zele Dorina talált be a 6,75-ön túlról, ezzel a kosárral vezetett tíz perc játék után a PEAC-PÉCS.

Tartották magukat a vendégek, nem alakult ki a második negyed első részében sem nagyobb különbség, Nagy-Bujdosó ismét hintett egy hármast, majd Kuster begyötört egy duplát (23-19). Boris Maljkovic kért időt először a mérkőzésen 27-24-es állásnál a 16. percben. Akadozott a pécsi gépezet, hiába „kereste” cserékkel csapatát Boris Maljkovic, Nagy-Bujdosó és Katona hárompontosával öt ponttal jártak előrébb a vendégek (27-32). Nagy-Bujdosó továbbra is ellenállhatatlanul kosárlabdázott, 19/15 pontnál járt a nagyszünetre.

A szünetben klubunk ügyvezetője köszöntötte egy-egy szál virággal az Országos Diákolimpián első helyezést elérő pécsi PTE leány csapatát, amelynek a felnőtt csapatunkból Juhász Dorka és Tenyér Zsófia is tagja volt, míg a stábunkból Éles Péter volt részese a Nyíregyházán aratott sikernek.

A ceglédi csapatból négyen is végigjátszották az első félidőt csere nélkül, nagy kérdés volt, hogy miként bírják majd a folytatást. Szép lassan felzárkóztunk, csapatként funkcionáltunk, így a 24. perc elején egyenlő volt az állás (39-39), de Katona egy triplával ismét előnyhöz juttatta csapatát. Nem tartott szerencsére sokáig, visszaküzdötte magát csapatunk, Raksányi duplájával 45-42 állt a táblán. Többet hibáztak a kék mezes vendégek, de nem minden esetben sikerült ezeket kihasználnunk, így három negyednyi játék után mindössze három ponttal vezetett csapatunk (53-50).

Teljesen nyílt volt a találkozó, már csak azért is, mert Nagy-Bujdosó két büntetőjével ismét minimálisra zsugorodott a különbség (53-52). Szenvedett a PEAC-PÉCS a pályán, Nagy-Bujdosó bedobta hetedik tripláját is, már 29 pontnál járt a 33. percben, a CEKK pedig vezetett (55-57). Öt perc volt hátra a találkozóból, amikor 64-61-es ceglédi vezetésnél Boris Maljkovic időt kért és ellássa tanácsaival csapatát. Kuster 2+1-es kombinációjával egalizált, de ugyanezt Medgyessy is megdobta, így ismét náluk volt az előny. Medgyessy játszotta a főszerepet ezekben a pillanatokban, duplát dobott, labdát szerzett, a CEKK pedig 69-66-ra vezetett, amit Katona egy triplával toldott meg (66-72). Ekkor egy perc 12 másodperc volt hátra a lefújásig, Raksányi talált be faulttal együtt, Katona ezzel kipontozódott (68-72). A büntető bement, a ceglédi támadás kimaradt, Mandic pedig 33 másodperccel a vége előtt egy hárompontossal egyenlített (72-72)! Esély nyílt a pécsi győzelemre is a rendes játékidőben, azonban a ceglédiek nem hagyták Raksányit kosarat dobni, így jöhetett a ráadás.

Az első percben nem esett kosár hibázott mindkét csapat, majd Ruttner talált be, amire Kuster válaszolt, így nem dőlt el semmi (74-74). Kuster tett vissza egy lepattanót, majd Medgyessy büntetőzött eredményesen. Egy emberként ugrott talpra a csarnok Fűrész triplájánál, majd támadóhibát vétettek a ceglédiek 79-76-os pécsi vezetésnél. Juhász 2+1-e, Kuster duplája, majd Mandic triplája 87-76-os pécsi sikert hozott!

PEAC-PÉCS – VBW CEKK CEGLÉD 87-76 (17-14, 14-23, 22-13, 19-22, 15-4)
Pécs, 500 néző. V.: Pálla, Győrffy, Kovács

PEAC-PÉCS: Mandic 24/9, Raksányi 15, Kuster 21, Juhász 11, Siksniute 2. Csere: Fűrész 5/3, Zele 7/3, Szücs L. -, Licskai 2.
VBW CEKK CEGLÉD: Medgyessy 10, Kobolák -, Kányási 9/3, Nagy-Bujdosó 34/24, Skoric 8. Csere: Katona 9/9, Serbán 4, Ruttner 2.

Raksányi Krisztina: - Egyetlen pillanatra sem fordult meg a fejemben, hogy ezt a meccset elveszíthetjük, még akkor sem, amikor hat pontos hátrányban voltunk az utolsó percben. Lehet, hogy a szurkolók is hallották, ahogy kiabáltam a többieknek, hogy nem adhatjuk fel soha! Senki nem is adta fel, a legnehezebb helyzetben is mindenki elhitte, hogy igenis sikerülhet győzni, ami óriási csapatmunkával így is lett. Látszott, hogy hosszú szünet után léptünk pályára, és a Cegléd nagyon kellemetlen játékstílusa sem igazán fekszik nekünk, ezért nagyra tartom, hogy sikerült ezen túllendülni, és egy ilyen meccsen győzni. Akik esetleg kételkedtek bennünk, azt gondolva, hogy ennek a csapatnak nincs karaktere, nem akar harcolni, nem akar győzni, azok most láthatták, hogy 45 percen keresztül felszántottuk a pályát. A Miskolc ellen szombaton ugyanerre lehet számítani, harcolni és küzdeni fogunk, van két napunk, hogy felkészüljünk jól rájuk, mert mindenképpen nyerni akarunk.
Boris Maljkovic: - Az első negyedben kontrolláltuk a játékot, de már ekkor is lehetett látni, hogy a támadólepattanók megszerzése gondot jelent számunkra és főleg a második negyedben több triplát dobott az ellenfél. A kosárlabdában ezen a szinten már nem a szépség a fontos, az dönthet, hogy a „piszkos” dolgokat ki csinálja jobban. A második félidőben e téren sokkal jobban működtünk. Gratulálok a csapatomnak, hogy fordítani tudott és hat pontos hátrány után is győztesen jött le a pályáról! Láttam a győztes karaktert ma este, és én mindig hinni fogok ezekben a lányokban! Nagyon nehéz játszani a jelenlegi szerkezetű Cegléd ellen, ahonnan hiányzik Maksimovic, így még kellemetlenebb ellenfél és ráadásul szinte végig kiváló százalékkal dobtak kintről, ami majdnem túl sok lett számunkra. De amikor mi is bedobtunk néhány extra kosarat, újra lendületet és hitet adott a lányoknak. A mai győzelmet annak a három szurkolónak ajánlom, akik a hétfői ankétunkon bölcs tanácsokkal szolgáltak.
Nagy-Bujdosó Nóra: Nem ez volt az első meccs, amikor hat ponttal vezettünk és kikaptunk, remélem majd az élet egyszer visszaadja ezt nekünk és a megfelelő pillanatban nyerni fogunk. Amíg bírtuk fizikálisan, és amíg a szívünk vitt előre minket, nagyon szép meccset játszottunk, aztán a rendes játékidő végén kaptunk egy 2+1-et és egy hármast és hosszabbítást kellett játszanunk. A PEAC jól kihasználta azokat a hibákat, amiket vétettünk, gratulálok nekik és sajnálom, hogy nem tudtunk győzni. Folytatjuk tovább a munkát és remélem a bajnokság végén vagy a kupában sikerül szép eredményt elérni. Nagyon jó volt ma Pécsett játszani nekem, a hat és fél itt eltöltött év nem múlik el nyomtalanul, örültem, hogy találkoztam a régi ismerősökkel. Remélem a kupadöntőn is jól fogok itt szerepelni, és a csapat nyertesként mehet le a pályáról. Szombaton fogadjuk a Győrt, egyáltalán nem lesz könnyű dolgunk ellenük, de megpróbáljuk legyőzni őket. Majd megyünk a Vasashoz, ami ugyanolyan komoly feladat lesz. Jó lenne az alapszakasz végén az ötödik helyet elérni.
Cziczás László: Negyven perc alapján megérdemeltük volna a győzelmet, de az alapján, amit a hosszabbítás öt percében nyújtott a PEAC, ők érdemeltek győzelmet. Ekkor már abszolút fölénk kerekedtek fizikálisan, mentálisan, a közönség szépen melléjük állt, és ott már nem maradt sansz számunkra. Talán ha még öt percig tart a mérkőzés, újabb fordulat következett volna be... A rendes játékidőben kellett volna nyernünk, aminek a végén hat ponttal is vezettünk. Nem sikerült, ennek ellenére óriási érzés a ceglédi csapat edzőjének lenni, hiszen egy ilyen játékosállományú PEAC ellen egy ilyen meccset lehozni nem semmi. Gratulálok Nórinak, a csapatomnak és természetesen a győztes PEAC-nak is. Sajnos egyetlen centerünk, Maksimovic súlyosan megsérült Sopronban, rá már nem tudunk számítani ebben az idényben, és eddig sem voltunk eleresztve játékosokkal, de így még kevesebb olyan minőségi kosarassal rendelkezünk, mint az ellenfeleink. Máshol hemzsegnek a légiósok, nálunk egyedül Maja Skoric maradt, aki bár remek játékos, ma nem tudta azt hozni, ami benne van. Egy fecske sajnos ma nem tudott nyarat csinálni. Mindent megpróbálunk, hogy kibírjuk ezzel a szűk játékos-kerettel a végéig. Ezeknek a lányoknak hatalmas szíve van, úgy látom rajtuk, hogy amíg lépni tudnak, ilyen meccseket fognak játszani, mint ez a szerdai is volt.

« vissza


Kiemelt támogatók:

SZOMBATON BEFEJEZHETJÜK A PÁRHARCOT - WENTZEL NÓRA

Interjú Wentzel Nórával (2018-04-19)

© Minden jog fenntartva