PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

HOSSZABBÍTÁS UTÁNI GYŐZELEM

Hosszabbítás utáni győzelem
Hosszabbításos dráma után fontos diadallal indított a bajnokságban csapatunk, Raksányi Krisztáék a rendes játékidőben elért 64-64 után a ráadásban 72-70-re legyőzték az Atomerőmű KSC Szekszárdot.
Lisec büntetőivel indult a találkozó, majd Juhász Dorka dobta meg élete első pontjait a felnőtt csapatban tétmérkőzésen, rögtön hármat is a 6,75-ön túlról (3-2). Erre Raksányi is rátett ugyanebből a műfajból és 6-2-re vezetett ekkor a PEAC-PÉCS. Akadozott a gépezett, idegesek voltak a lányok, fel is zárkóztak a 6. percre a vendégek, Mansaré büntetőjével 8-6-ra módosult az állás. Zele Dorina jócskán lendített csapatunk támadójátékán, az első negyedben nagyszerű megoldásokkal 9 pontot szerzett (8. perc 19-12). Kicsit közelebb lopóztak a tolnaiak, Barber büntetőivel alakult ki a 20-16-os eredmény az első tíz perc végére.

Eladott labdáinkkal indult a második játékrész, Studer Ágnes szerezte meg ezeket, kettőt is pontokra váltott, így 20-20-nál Boris Maljkovic kikérte első idejét. Jess Kuster tört be erőszakosan és gyötört be egy duplát, ez azonban nem maradt válasz nélkül, Theodoreán hintett egy hármast és vették át a vezetést a vendégek (13. perc 22-23). Egle Siksniuté is begyűjtötte harmadik hibáját, Licskai Zsófi állt be a helyére. Felváltva vezetettek a csapatok, a negyed derekán azonban Erkic kétszer is eredményes volt, amivel 24-27 állt a táblán. Meg kellett küzdeni minden pontért, keményen védekeztek a vendégek, Scekic is három személyi hibát gyűjtött össze második negyed végére. Az egyenlítés a második periódus utolsó másodperceiben nem sikerült, így két pontos szekszárdi vezetéssel vonulhattak le a csapatok az öltözőbe (30-32).

Harcosabb, agresszívebb pécsi gárda jött fel az öltözőből, előbb kiegyenlített, majd átvette a vezetést a 21. percben, sőt, Kuster hárompontosával 37-31-re módosult az állás. Erre Studer Ágnes válaszolt, és sokáig 37-34 maradt az eredmény. Zele Dorina 2+1-ével továbbra is őrizte előnyét csapatunk (25. perc 40-36), de Scekic és Lisec kosaraival egy pontra zárkóztak fel a tolnaiak (41-40). Porszem került szerencsére a vendégek gépezetébe, ennek köszönhetően ismét némi lélegzethez jutottak Raksányi Krisztáék (27. perc 45-40). Négy büntető is a helyére került, ennek köszönhetően 49-40-re ellépett csapatunk. Az utolsó percben Fűrész és Theodoreán váltott triplát, ezzel ki is alakult az 52-45-es állás harminc perc játék után.

Barber kosarával indult a záró felvonás, majd nem sokkal később a 17 pontnál járó Jess Kuster kapta meg negyedik személyi hibáját, le is cserélte őt Boris Maljkovic vezetőedző. Theodoreán szabálytalankodott sportszerűtlenül Fűrész ellen, a kék-fehér mezes játékos is a negyedik hibáját követte el. Nyolc pontos előnyt jegyzett a PEAC-PÉCS a 34. percben (57-49), amit továbbra is őrzött Fűrész Dia kosarával, amit Juhász Dorka szép passzából szerzett (61-53). Licskai Zsófi találatával tíz pontra tornázta előnyét csapatunk, Zeljko Djokic időt is kért négy perccel a lefújás előtt 63-53-as állásnál. Barber szép horogdobása, majd Erkic triplája hozta közelebb a vendégeket (38. perc 64-58), sőt egy újabb szekszárdi hárompontossal mindössze három pont volt a különbség (64-61). Boris Maljkovic is maga köré gyűjtötte lányait, ám kosár nem esett, így a vége előtt 44 másodperccel Zeljko Djokic is időt kért. Raksányi Krisztára fújtak személyi hibát a játékvezetők, Barber ellen látták szabálytalannak, az amerikainak csak első büntetője ment be, a második lepattanóját megszerezték a vendégek, akik ki is egyenlítettek egy duplával (64-64). Ekkor 26 másodperc volt vissza, az időkérés után azonban nem jött PEAC-PÉCS kosár. Mivel szekszárdi sem, jöhetett a ráadás!

Sanja Mandic középtávolijával 66-64-re módosult az állás, majd a vendégek akciójánál kért Zeljko Djokic videóbírót Barber faultja után. Az ítélet helyes volt újranézve is, így Kuster dobhatott be két büntetőt (68-64). Lisec gyötört be egy duplát, majd elrontott helyzetek itt is ott is, Siksniuté pedig összeszedte negyedik személyi hibáját. Barber kosarával ismét egyenlő volt az állás két perccel a hosszabbítás első öt percének vége előtt (68-68). Zele Dorina varázsolt be jókor egy kétpontost, ezzel megint mi voltunk előnyben. Ismét a videóbíró játszotta a főszerepet egy labdabirtoklás kapcsán, ebben az esetben a vendégeknek adtak igazat, és ők támadhattak 70-70-nél 32 mp-vel a vége előtt. Kuster gyűjtötte be a rontott dobás után a lepattanót, majd 2,9 másodperccel a vége előtt bevágott egy duplát, amivel 72-70-re megnyerte a hatalmas küzdelmet hozó derbit a PEAC-Pécs, így fontos győzelemmel indította a 2016/2017-es szezont.

PEAC-PÉCS – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 72-70 (20-16, 10-16, 22-13, 12-19, 8-6)
Pécs, 500 néző
V.: Papp, Jakab, Tőzsér

PEAC-PÉCS: Mandic 2, Raksányi 9/3, Juhász 7/3, Kuster 22/3, Siksniuté 4. Csere: Licskai 5, Zele 17, Szücs L. -, Fűrész 6/3, Szücs R. -. Edző: Boris Maljkovic, Imreh Ajtony
Atomerőmű KSC: Scekic 7, Gereben 1, Bálint 3/3, Erkic 16/6, Lisec 6. Csere: Mansaré 6, Theodoreán 10/6, Barber 15, Studer Á. 6. Edző: Zeljko Djokic, Szabó Noémi

Theodoreán Alexandra: Két azonos csapat mérkőzése volt a mai, sajnálom, hogy nem sikerült nyernünk. Azt gondolom, hogy a csapatom maximálisan igyekezett helytállni. Nagyon készültünk a mai napra, jó lett volna győzelemmel indítani. Egy kis szerencse hiányzott csak a győzelemhez.

Jessica Kuster: Apró dolgok döntöttek a mai mérkőzésen, amelyen agresszívnek és keménynek kellett lennünk. Többször is találkoztunk a szekszárdiakkal a felkészülés során, jól ismeri egymást a két csapat.

Zeljko Djokic: Jól végrehajtottuk a meccs-tervünket, de a harmadik negyedben rosszul nyitottunk, könnyű gólokat engedtünk a PEAC-nak, és sajnos ez történt meg a hosszabbításban is. Kulcs volt, hogy túl sok támadó lepattanót engedtünk ellenfelünknek, ez a kevés döntött ma. Örültem, hogy ennyien elkísértek minket Szekszárdról, hiszem, ha sok ilyen meccset vívunk, meg tudjuk tölteni szurkolókkal a csarnokunkat. Gratulálok a PEAC-Pécsnek, és sok sikert kívánok az Európa Kupában.

Borisz Maljkovic: Jó meccset, igazi, férfias, nagy csatát vívtunk ma este. Büszke vagyok a csapatra a győzelem miatt, és azért mert tudtuk, a felkészülés során háromszor legyőzött Szekszárd ellen rendkívül nehéz dolgunk volt. Fejben talán kicsit tudat alatt lazítottunk, de a lényeg, hogy nyertünk. Azt hiszem, egy ilyen győzelem nagyon sok lendületet tud adni a csapatomnak a továbbiakra. A Szekszárd remek csapat, valaki el fog csúszni ellenük, gratulálok nekik. Boldog vagyok, hogy nyertünk, de muszáj tovább mennünk a sűrű programunkban.
« vissza


Kiemelt támogatók:

SZOMBATON BEFEJEZHETJÜK A PÁRHARCOT - WENTZEL NÓRA

Interjú Wentzel Nórával (2018-04-19)

© Minden jog fenntartva