PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

HATODIK HELYEN ZÁRTUNK

Hatodik helyen zártunk
Pécsett is győzni tudott a sokkal motiváltabban játszó DVTK, így a 78-68-as végeredmény azt jelenti, hogy a miskolciak zártak a bajnokság ötödik helyén, mi pedig hatodikak lettünk.
PEAC-Pécs
PEAC-Pécs
Aluinvent-DVTK
Aluinvent-DVTK

Alig telt el egy perc, amikor 5-0-s diósgyőri vezetést mutatott az eredményjelző, pécsi részről pedig Siksniute két személyi hibája miatt bosszankodhattunk. Apróbb hibák jellemezték játékunkat, majd Raksányi Krisztina triplájával és duplájával 7-7-nél utolértük a vendégeket. Egyre jobban összeállt a támadásunk és a védekezésünk is, belelendültek a centereink, Zele és Siksniute, így a negyed derekán a DVTK vezetőedzője megszakította a játékot időkéréssel 15-10-es pécsi vezetésnél. Fordult is a kocka, labdákat szerzett a vendégcsapat, Czank hármasával ismét előnyben voltak a piros mezesek (7. perc 16-17). Magas sorunk azonban továbbra is eredményesen támadta a gyűrűt, 20-20 lett ekkor az állás, a negyed vége azonban a Jovanovicéknak sikerült jobban (20-26).

Záporoztak a kosarak a második negyed elején, két és fél perc alatt 30-35-re ugrott az eredmény, pécsi oldalon Mandic lendült bele, a miskolciaknál pedig - ki más? – Jovanovic volt tarthatatlan, 15/3 pontnál járt. Gorjanácz kapott technikait, Raksányi értékesítette a büntetőt, majd nem sokkal később két pontra megközelítettük a DVTK-t (33-35). Ennél közelebb egy darabig nem jutottunk a diósgyőriekhez, a negyed derekán Fűrész tempójával viszont már csak egy volt közte (39-40). Hullámvölgybe kerültünk, jött is az időkérés, ami után egy pillanatra visszavettük a vezetést (45-44). Sokáig nem örülhettünk, jött Czank és bevágta harmadik hármasát is, több kosár nem esett, így két pontos miskolci előnnyel vonulhattak nagyszünetre a csapatok (45-47).

Raksányi egyenlített Mandic passza után a harmadik játékrész elején, majd Kusterre fújtak sportszerűtlent a sípmesterek, Rasheed értékesített egy büntetőt, majd Tomlinson duplájával 50-47-re jártak előrébb a miskolciak. Zele Dorina is megkapta negyedik személyi hibáját, magas embereink amúgy is faultproblémákkal küszködtek, Siksniute is négynél járt, Licskai neve mellett pedig három állt. Ebben a periódusban nem is tudott dominálni palánk alatti játékunk. Rendre kimaradtak a dobásaink, az ellenfél pedig kevesebbet hibázott, így 55-47-re elhúztak Szécsiék a 24. percre. Nem jött össze támadásban semmi nekünk ebben az időszakban, a DVTK pedig egyre csak növelte előnyét (27. perc 47-60). A negyed végére Tina Jovanovic 31/3 pontnál járt, csapata pedig 67-nél, tizenkét pontos hátrányból kezdhettük a záró felvonást (55-67).

Egy-egy kosár esett mindkét oldalon, majd Siksniute pontozódott ki elsőként, ráadásul közelebb zárkózni sem sikerült (35. perc 59-72). Rasheed közeli találata után időt kért Boris Maljkovic, ekkor 15 ponttal járt előrébb a DVTK és négy perc volt hátra. Raksányi triplakísérlete lejött a gyűrű tövéről, Horváth tempója pedig célba ért, amivel még távolabb kerültünk az ötödik helytől. Mandic vett lendületet, majd amikor Fűrész is betalált 66-76 állt a táblán. Raksányi kért cserét, combját fájlalta, ő már nem tért vissza a parkettre. Az idő azonban vészesen fogyott, a miskolciaké lettek saját támadólepattanóik, így amikor kicsit több mint egy perc volt hátra, továbbra is 66-76 volt az állás. Időkérésünk után Kuster próbálkozott egy triplával – sikertelenül, és mivel a lefújásig már csak Jovanovic büntetőzhetett és egy Juhász dupla esett, 78-68-as miskolci sikerrel zárult a bajnokság utolsó mérkőzése. A lefújás után a csapatunkat elkísérő miskolci szurkolók ünnepelték megérdemelten a DVTK játékosait, le a kalappal a drukkerek előtt is, egész mérkőzés alatt hangosan buzdították sajátjaikat.


PEAC PÉCS – ALUINVENT DVTK 78-68 (20-26, 25-21, 10-20, 13-11)
Pécs, 300 néző. V.: Söjtöry, Rácz, Vida

PEAC-PÉCS: Mandic 12, Raksányi 12/3, Kuster 10, Juhász 7, Siksniute 9. Csere: Zele 8, Fűrész 10/6, Licskai -. Edző: Boris Maljkovic, Imreh Ajtony
DVTK: Czank 18/9, Rasheed 3, Szécsi 11/9, Tomlinson 3, Jovanovic 33/3. Csere: Horváth 8/6, Győri 2, Gorjanácz -. Edző: Maikel Lopez

Kipontozódott: Siksniute (33. perc)

« vissza


Kiemelt támogatók:

SZOMBATON BEFEJEZHETJÜK A PÁRHARCOT - WENTZEL NÓRA

Interjú Wentzel Nórával (2018-04-19)

© Minden jog fenntartva