PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

HARMADIK MÉRKŐZÉS DÖNT

Harmadik mérkőzés dönt
Szerdán 16 óra 30 perctől kerül sor a negyeddöntő mindent eldöntő összecsapására a négy közé jutásért Pécsett. Csapatunk hétfőn este nagyot küzdve 66-56 arányban maradt alul Cegléden.
VBW CEKK Cegléd
VBW CEKK Cegléd
PEAC-Pécs
PEAC-Pécs

Fej-fej mellett haladtak a csapatok a mérkőzés elején, mindkét oldalon kihagyott helyzetek miatt bosszankodhattak. Juhász Dorka kosaraival 5-8-ra vezettünk a hetedik percben, majd a helyére érkező Zele Dorina büntetőivel ötre növeltük előnyünket. 7-12 után villámgyorsan fordított két triplával a sárga mezes hazai gárda Medgyessy és Skoric révén, de Raksányi gondoskodott róla, hogy tíz perc után nálunk legyen az előny (15-16).

Nem szakadtak el egymástól a csapatok a második játékrész elején sem, a pécsi oldalon azon dühöngtek a drukkerek, hogy nagyvonalúan elnézik a játékvezetők a ceglédiek szabálytalanságait. Raksányi egy-egyezett, ekkor még két ponttal mi vezettünk, de a hazaiak előbb kiegyenlítettek, majd Maksimovic kosaraival 24-20-ra elléptek. Időkéréssel próbált beavatkozni Boris Maljkovic, ami után büntetőkkel egalizáltunk, mivel Kuster is elkezdte a „gólgyártást” (26-26). A negyed végére kicsit kiengedtünk, így Nagy Bujdosó visszaszerezte a leadott előnyüket (30-26). Az első félidőben igencsak hadilábon álltunk a hárompontosokkal, hétből hét dobásunk kimaradt, de a büntetőzésünk szerencsére rendjén volt még ekkor (8/8).


A felzárkózás helyett eltávolodtunk ellenfelünktől, éppen a ceglédiek 55-öse tett a helyére egy triplát (33-26). Küzdöttek, hajtottak lányaink, immár sokadszorra kapaszkodtak vissza hullámvölgyeikből, a szívvel, az akarással fikarcnyi probléma sem volt. Raksányi 2+1-e, majd Kuster duplája egalizálta az eredményt (35-35). Átvettük a vezetést, 38-35-re, majd ahelyett, hogy növeljük az előnyünket, ismét belekerültünk egy rossz szériába, minden hibánkat megbüntették, aminek köszönhetően ellépett a CEKK (30. perc 45-40).

Licskai és Kuster kosaraival egy pontra csökkent a hátrányunk, ezért is bosszantó volt, hogy Medgyessy zavartalanul dobhatott egy hármast (48-44). Végre nekünk is beesett az első és egyetlen hármasunk, a tizedik próbálkozásra sikerült ez Sanja Mandic révén, majd nem sokkal később vezetünk is 51-50-re. Katona vette hátára a CEKK-et, a 35. percben már 55-51-re ők jártak előrébb. 59-56-nál megint úgy tűnt, túl elnézőek a ceglédi védelemmel szemben a játékvezetők, így az egyértelmű 2+1-es lehetőség elmaradt, amivel pedig két pontra zárkózhattunk volna. A vége már szétcsúszott, nyilván a végeredmény nem tükrözi a mérkőzést, csapatunk a harcossága, küzdése miatt megérdemelte volna a győzelmet. Folytatás szerdán délután Pécsett a mindent eldöntő harmadik mérkőzésen.

VBW CEKK CEGLÉD – PEAC-PÉCS 66-56 (15-16, 15-10, 15-14, 21-16)
Cegléd, 400 néző, V.: Cziffa, Minár, Fodor

Cegléd: Medgyessy 14/9, Katona 17/3, Skoric 15/3, Serbán 2, Nagy-Bujdosó 12/3. Csere: Kányási -, Maksimovic 6, Ruttner -. Edző: Cziczás László
PEAC-PÉCS: Mandic 15/3, Raksányi 9, Kuster 11, Juhász 8, Siksniute 9. Csere: Zele 2, Szücs L. -, Licskai 2. Edző: Boris Maljkovic, Imreh Ajtony

« vissza


Kiemelt támogatók:

SZOMBATON BEFEJEZHETJÜK A PÁRHARCOT - WENTZEL NÓRA

Interjú Wentzel Nórával (2018-04-19)

© Minden jog fenntartva