PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

HARCOLTUNK, DE A PAPÍRFORMA NEM BORULT

Harcoltunk, de a papírforma nem borult
Nagyot küzdött, harcolt csapatunk, amely próbálta tartani a lépést a sztárokkal teletűzdelt francia éllovas ellen, ám végül 67-59 arányban alulmaradt a Carolo Basket ellen.
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS
Flammes Carolo Basket
Flammes Carolo Basket

A szeptemberi műtéte után először jelent meg meccsen a Lauber Dezső Városi Sportcsarnokban Juhász Dorka, aki helyet foglalt a kispad végén. Döcögősen indult az összecsapás a francia Carolo Basket ellen, négy perc elteltével mindössze 3-3-as eredmény állt a táblán, a vendégek ukrán centere, Berezhynska 2+1-es találtára Mandic duplája, majd Imovbioh egy büntetője érkezett válaszként. Beindultak a vendégek, Montgomery triplát hintett, majd a társak is betaláltak, amivel 10-5-re ellépett a Carolo. Raksányi két jó megmozdulásával egy pontra csökkent a hátrányunk (9-10), de mivel a franciák sorra küldték be a friss embereiket, ismét elhúztak (9-16). Stabilan őrizték Mintéék előnyüket, a rutinosabb franciák több hibára kényszerítették a mieinket, így tíz perc után 18-12-re vezettek a vendégek.

Mandic csente el a labdát szemfüles módon rögtön a negyed elején, amit Roberson váltott pontokra. Csapatkapitányunk, Raksányi Kriszta állt vezérként a PEAC-PÉCS élére, két hármast is bevágott, amivel 21-20-ra már mi vezettünk a 15. percben. Időt is kért a franciák mestere, hiszen több mint négy perc alatt mindössze egy Loyd kosarat mutathattak fel. A büntetőkkel sajnos hadilábon álltunk, az ötödik rontott dobást jegyezhettük fel mintegy másfél negyed alatt. Megrázták magukat a vendégek, egy időre elléptek, de ismét villant Raksányi egy hármassal, ezzel már a 14. pontjánál járt (16. perc 24-25). Jól védekeztünk, a vendégek keze is többször megremegett a dobásoknál, próbáltuk tartani a lépést a francia bajnokság listavezetőjével, ezért is nagy kár volt az utolsó másodpercekben bekapott Paget hárompontosért, amivel hat pont lett a nagyszünetre a differencia (27-33).

Mandic duplája után kétszer is szabadon hagytuk Montgomeryt a 6,75-ös vonalon túl, bevágta mindkét hárompontos kísérletét, amivel tíz lett közte (29-39), Gabriel Carrasco időkéréssel avatkozott a játékba a 23. percben. Licskai remekelt a palánk alatt, hat pécsi pont is az ő nevéhez fűződött ebben a periódusban (25. perc 35-41). A vendégeknél Dos Santos juttatta többször érvényre magassági és erőfölényét, találataival a 28. percre kilenc pontos előnynél jártak a fekete-piros mezesek (38-47). Sokadik büntetőnk maradt ki sajnos a mérkőzésen, ennek ellenére Roberson hármasa után reménykedhettünk, nyílt maradt az összecsapás az utolsó negyedre (42-47).

Kétszer is megközelítettük három pontra a Carolo Basketet, Gabriel Carrasco folyamatosan űzte hajtotta csapatát, de két francia villanásával, Bouderra hármasával 54-46-ra elléptek a vendégek. Vezetőedzőnk ismét időt kért, amiután Roberson ért el egy hármast. A francia Chevangeon kapta el a fonalat a záró felvonásban, hibáinkat kihasználva előrébb járt a vendéggárda, Bouderra egy újabb triplával betalált, amivel a 36. percre 51-61 állt az eredményjelzőn. Újabb időkéréssel próbálkoztunk, bejött megint, most Mandic szórt egy hármast, majd az ukrán center kosara után Roberson is dobott egy triplát (57-63). Két perccel a lefújás előtt viszont tízzel ment a Carolo Basket, amin még két pontot tudtunk faragni, így a találkozó 59-67-es végeredménnyel zárult.

PEAC-PÉCS – FLAMMES BASKET CAROLO 59-67 (12-18, 15-15, 15-14,17-20)
Pécs, 300 néző. V.: Vovk (CRO), Mekelova (SVK), Prpa (SRB)
PEAC-PÉCS: Mandic 12/3, Roberson 13/9, Raksányi 18/9, Vucurovic 8, Imovbioh 5. Csere: Licskai 8, Szücs L. -, Szücs R. -, Tenyér -, Sellei -. Edző: Gabriel Carrasco, Georgi Bujukliev.
BASKET CAROLO: Bouderra 6/6, Montgomery 14/9, Minte 6, Dos Santos 10, Berezhynska 12. Csere: Filip 2, Paget 5, Loyd 4, Chevaugeon 8. Edző: Romuald Yernaux, Fabien Calvez.

Gabriel Carrasco: Vesztes mérkőzés után sosem lehetünk elégedettek, de azt hiszem, a játékosaim mindent kiadtak magukból, hogy érdemben vegyék fel a harcot egy kifejezetten erős és egységes csapattal szemben. Sajnos azonban nem sikerült győznünk. A padunk egy kicsit rövid volt, és ez nem kifogás, hanem tény.

Licskai Zsófia: Nem ilyen születésnapi ajándékról álmodtam. Úgy érzem, az első félidőben elég jól levédtük a Carolo Basket legerősebb fegyverét, az elzárás-leválásokat. A másodikra azonban elfáradtunk, ezért ment el a meccs is.

Fabien Calvez (másodedző): Tudtuk, hogy a PEAC most fogja első hazai találkozóját játszani az Európa Kupában, és tartottunk is előzetesen a meccstől. Leginkább a lepattanóharcra hegyeztük ki a felkészülésünket, mert úgy gondoltuk, ha a Pécs erőteljes centerét semlegesíteni tudjuk a palánkok alatt, a javunkra billenti majd a mérleget. Így is történt.

Kalis Loyd: Két héten belül másodszor játszottunk Magyarországon, hasonló képességű, kemény ellenfelekkel szemben. Nagyon hasonló mérkőzések voltak, szerencsére mindkettőt sikerült megnyernünk, úgyhogy elégedettek lehetünk.


« vissza


Kiemelt támogatók:

ARRA FIGYELTEM, HOGY NE ADJAM EL A LABDÁT

Gyorsinterjú Tenyér Zsófiával a ZTE meccs után

© Minden jog fenntartva