PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

GYŐZELEMMEL FOLYTATTUK

Győzelemmel folytattuk
64-51 arányban legyőzte a PEAC-KA a DVTK együttesét, így vasárnap az ötödik helyért lép pályára a junior döntőn.
Álmosan kezdték a mérkőzést a csapatok, lassan kezdtek el születni az első pontok. A mieink ébredtek hamarabb és 11-0-ra elléptünk. Zsinórban kaptunk nyolc pontot, de a negyed vége Juhász Dorka kosaraival ismét a miénk volt (19-9). Hasonló volt a folytatás, majd a második játékrész felétől feléledtek a piros mezes miskolciak, Halász vezérletével a nagyszünet előtti pillanatokban előbb egyenlítettek, majd a vezetést is átvették (31-32). Három másodperc volt vissza még, Imreh Ajtony időkérése után Wentzel Nóri vette le az előreívelt labdát, ám dobása lejött a gyűrűről, nem sok hiányzott ahhoz, hogy nálunk legyen az előny húsz perc játék után.
Jókor jött a szünet, ezzel meg is tört a DVTK lendülete, rendezte a sorait a fehér mezes pécsi csapat. A nyitó játékrészhez hasonlóan ebben a 10 percben is csupán kilenc pontot engedélyeztek Kovács Kittiék ellenfelüknek. A záró játékrészben hamar eldőlt a találkozó, a végére minden játékosát pályára tudta küldeni Imreh Ajtony. Junior csapatunk vasárnap 11 órától az ötödik helyért játszik a Kecskemét – Százhalombatta győztesével játszik.

PEAC-KA – ALUINVENT DVTK 64-51 (19-9, 12-23, 20-9, 13-10)

PEAC-KA: Tenyér 14, Varga 4, Wentzel 10, Juhász 26, Kovács 8. Csere: Demeter -, Mándi 2, Nagy -, Pucz -, Hegedűs, Budai -. Edző: Imreh Ajtony, Bekk Zsanett
DVTK: Halász 15, Kecskés 3/3, Vörösházi 6, Schmidt -, Kiss 12. Csere: Vukicevic -, Zakár -, Kovács 8, Nagy 4, Eperjesi 3/3, Erdődi -. Edző: Magyar Gergely, Bukovszki Mónika

Imreh Ajtony: Nem az ötödik helyért szerettünk volna játszani ezen a junior döntőn, de ha már így alakult, meg kell emelnem a kalapom a lányok előtt, aki a mai, reggeli meccsen motiváltan játszottak. Holnap hasonló elszántsággal kell nekimenni a következő összecsapásnak, természetesen akkor is nyerni szeretnénk. Nagyon sajnálom, hogy nem vagyunk a felsőházban, de minden csapat, amely bejutott a négy közé, megérdemelte. Ha mi, egy félidőt úgy játszunk a Szekszárd ellen, ahogy tegnap a BEAC-cal szemben az első játékrészben, akkor mi vagyunk a legjobb négy között, de ezzel már felesleges foglalkozni. Holnap viszont nyernünk kell az utolsó meccsünkön.

« vissza


Kiemelt támogatók:

SZOMBATON BEFEJEZHETJÜK A PÁRHARCOT - WENTZEL NÓRA

Interjú Wentzel Nórával (2018-04-19)

© Minden jog fenntartva