PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

GYŐZELEM AZ UTOLSÓ PILLANATBAN

Győzelem az utolsó pillanatban
Második pécsi felkészülését drámai körülmények között, 13 pontos hátrányból fordítva, egy ponttal megnyerte a PEAC-PÉCS. Egy kiváló szerkezetű ZTE ellen több kulcsemberünk is hiányzott, a szív azonban nem, és Demeter Nóra dudaszóra esett találatával 81-80-ra győztünk.
Megint szép számú közönség foglalt helyet a lelátón, és konstatálta, hogy csapatunk két kulcsembere civilben ül a kispadon. Raksányi Krisztina az Achillesét fájlalja, Licskai Zsófiának pedig a Szekszárd elleni edzőmeccsen szerzett kézsérülését kellett összevarrni a hétvégén, így egyikük sem léphetett pályára. Nélkülük elsősorban a négy légiósát tartotta tűzben Gabriel Carrasco vezetőedző, akik jelentős játékidőt töltöttek a parketten. A Zalaegerszeg igazolta jó hírét, két kiváló centere, Parker és Pavel jóvoltából egy pontos vezetéssel zárták az első félidőt. Kellett ehhez Sanja Mandic kiváló, ponterős játéka pécsi oldalról, szerb irányítónk 17/9 pontig jutott húsz perc alatt.

A második félidőben csikorgott a pécsi gépezet, de ez érthető volt, a pécsi hiányzók és egy komplett csapattal felálló ellenfél láttán. Úgy tűnt a harmadik negyedben, hogy a zalaiak a Győr ellen aratott hazai sikerük után Pécsről is győztesen térnek haza, 11 ponttal, 66-55-re vezettek a harmincadik percben. Alaposan nekidurálták magukat Robersonék és a záró negyed derekára közelebb is kerültek a zalaiakhoz. Jól játszott a múlt hetet sérülés miatt kihagyó Vucurovic és bár sok büntetőt kihagyott, de 17 pontot ért el nigériai centerünk, Sarah Imovbioh. Mégis úgy tűnt, hogy a pécsi rohamokat visszaverő ZTE nyeri a meccset, főleg amikor két perccel a vége előtt a remeklő Sanja Mandicot ölben vitték le a pályáról egy ütközés után. A meccs utáni első vizsgálatok szerint nincs szó szalagsérülésről, egy jókora „elefántpuszi” okozta a fájdalmakat. Wentzel Nóra állt a helyére és a kispadról beszállva hibátlanul büntetőzött, amivel felcsillant az esély a fordításra. 1,3 másodperc volt vissza 79-80-as állásnál, amikor alapvonali bedobáshoz jutott a PEAC-PÉCS. Időkérés után Wentzel Demeter Nórát játszotta meg, akinek dobása utat talált a gyűrűbe, így egy ponttal nyert együttesünk.

A lefújás után, tekintettel a sérültjeinkre, lemondtuk ellenfelünknél a szombatra tervezett visszavágó edzőmeccset, akik sportszerűen megértették a helyzetünket és elfogadták a döntést.

PEAC-PÉCS – ZTE NKK 81-80 (17-17, 21-22, 17-27, 26-14)

PEAC-PÉCS: Mandic 23/9, Roberson 19/9, Szücs L. -, Vucurovic 14, Imovbioh 17. Csere: Demeter 6, Szücs R. -, Wentzel 2, Tenyér -, Sellei -. Edző: Gabriel Carrasco, Georgi Bujukliev
ZTE NKK: Koziar 9/3, Jeffery 10, Szalay 4, Kovács 4, Harper 24. Csere: Pavel 16/3, Gorjanácz 6/6, Őri 7, Jurkó -, Varga -, Vincze 3. Edző: Gáspár Dávid, Horváth Zsófia

« vissza


Kiemelt támogatók:

SZOMBATON BEFEJEZHETJÜK A PÁRHARCOT - WENTZEL NÓRA

Interjú Wentzel Nórával (2018-04-19)

© Minden jog fenntartva