PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

FÓKUSZBAN A BAJNOKSÁG

Fókuszban a bajnokság
Miután csütörtökön este hivatalosan is eldőlt, hogy csapatunk nem folytathatja szereplését az Európa Kupában, onnantól csak a bajnokságra fókuszálunk. Szombaton azt a BEAC Újbuda együttesét fogadjuk, amely ugyan idegenben játszott meccsei miatt nyeretlen, de két utolsó mérkőzését csupán öt-öt ponttal veszítette el.
Csütörtökön este, miután az utolsó mérkőzést is lefújták az Európa Kupa csoportkörében, eldőlt, hogy a PEAC-PÉCS számára itt a végállomás. A két legjobb harmadikként a CMB Cargo UNI Győr és az Elfic Fribourg mehet tovább ebből a konferenciából, a svájciakkal voltunk közvetlen rivalizálásban, nekik a kosárkülönbségük hét ponttal kedvezőbb. Ha az utolsó meccsünk jobban sikerül, a Fribourg helyén a Carolo Baskettel legalább azonos szinten lévő francia topcsapattal, a Basket Landes együttesével meccselhettünk volna kettőt, még karácsony előtt.

De térjünk vissza a mieinkhez, Raksányi Krisztináékra a múlt heti Vasas meccs után egy újabb hazai összecsapás vár, szombaton 18 órától a Balogh Judit-Vajda Anna páros edzette BEAC Újbuda lesz az ellenfelünk. Már az előző szezonban sem ment könnyen a budapestiek ellen, a fővárosban mindössze egy ponttal, 69-68 arányban győzött csapatunk, Pécsett pedig 76-61-es végeredménnyel zárult a két gárda randevúja. Idénre még ennél is stabilabb játékot játszik a BEAC, sőt az utolsó két bajnokijuk után kifejezetten elégedettek lehettek az újbudaiak. November elején Győrben egy igen szoros találkozót játszottak a zöld-fehérekkel, egész mérkőzésen tartották a lépést Krivacevicékkel, akik csak a lefújásra tudták kialakítani azt az öt pontos különbséget, amennyivel végül megnyerték a mérkőzést (76-71). Egy héttel ezelőtt pedig Pusztai Petráék a ZTE NKK ellen játszottak egy izgalmas, szoros összecsapást, amelyet szintén csupán öt ponttal veszítettek el (69-74).

A fentiekből is látszik, hogy nem szabad a BEAC-ot félvállról venni, egy hetük volt készülni a PEAC-PÉCS ellen. A mieink csütörtökön késő este tértek vissza Pécsre egy fárasztó utazás után, ráadásul pénteken és szombaton sem tudott foglaltság miatt a Lauber Dezső Városi Sportcsarnokban edzést tartani Gabriel Carrasco, lányaink gyakorlatilag hétfőn este edzettek utoljára hazai pályán a szombati mérkőzés előtt. Lehetnek majd nehéz pillanataink a fővárosi egyetemisták ellen, de nincs más út, csakis a győzelem az elfogadható szombaton 18 órától.

A múlt hetihez hasonlóan, junior csapatunk ezúttal is Pécsett játszik, 14 órától, a TÁSI-ban a győri SzéchenyiAkadémia csapata lesz Kovács Kittiék ellenfele. Minden érdeklődőt szeretettel várunk mérkőzéseinken.

Szücs Réka a BEAC Újbuda mérkőzés előtt állt mikrofon elé:« vissza


Kiemelt támogatók:

NEHÉZ MÉRKŐZÉSEN, DE NYERTÜNK!

Gyorsinterjú Meszlényi Róberttel a ceglédi mérkőzés után

© Minden jog fenntartva