PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

EZT IS BEHÚZTUK!

Ezt is behúztuk!
A második fontos meccsét is megnyerte a héten csapatunk, le a kalappal lányaink előtt! Kiegyenlített első negyedet követően szenzációs tíz percet produkált a PEAC-PÉCS, ennek köszönhetően már 21 ponttal is vezettünk, és végül biztosan nyertük a forduló rangadóját.
PEAC-Pécs
PEAC-Pécs
Aluinvent-DVTK
Aluinvent-DVTK

Egy maroknyi miskolci szurkoló Pécsre is elkísérte csapatát, így ők is láthatták, hogy másfél percig kellett várni az első kosárra a PEAC-PÉCS – DVTK bajnoki rangadón. Szécsi talált be elsőként, majd a másik oldalon Juhász Dorka szerzett három pontot 2+1-es kombinációból (3-2). Innentől azonban lendületbe jöttek a játékosok mindkét oldalon, három perc játék után 8-6 állt a táblán. Litván centerünk beütötte második hibáját, így helyére Licskai állt be. Juhász Dorka már hét pontnál járt a negyed derekán, csapata pedig 10-8-ra vezetett. Horváth vágott be a DVTK-nál két hármast, amire Boris Maljkovic időt kért. Felzárkózott csapatunk, a vezetést is magához ragadta, de a miskolciak Ruffin-Pratt triplájával ismét előrébb jártak (15-17), a negyed végén hat ponttal vezetett a piros mezes vendéggárda (17-23).

Közelebb zárkóztunk ellenfelünkhöz, Kuster és Juhász talált be (21-23). A DVTK-nál a korábban Pécsett is megfordult Tina Jovanovic volt tarthatatlan a palánk alatt, a 15. perc tájékán 12 pontnál járt a miskolciak centere. Annyira nem haragudtunk, amikor harmadik személyi hibája miatt le kellett cserélnie Maikel Lopeznek, főleg mert ebben a periódusban hatalmas fordulat állt be a játékba. Siksniute szerzett fontos pontokat, Jovanovic nélkül döcögött a vendégek játéka (18. perc 34-31). Siksniute is megkapta harmadik hibáját, amikor kettős faultot fújtak rá és Tomlinsonra. Szétesni látszott a DVTK, Juhász két duplája, majd Kuster hármasa után tíz pontra nőtt a differencia (41-31). Szécsi technikaija után Raksányi dobhatott három büntetőt, ami után a csapatok 46-33-al vonulhattak le az öltözőbe. Szünetben Juhász Dorka remek teljesítménye jelentette az egyik fő beszédtémát a szurkolói körben, hibátlan dobóteljesítménnyel 19 egységnél járt a pécsi négyes az első félidő végére.

A három személyi hibánál járó Tina Jovanovic-al állt fel a harmadik negyedre a DVTK, ám ez sem akadályozott meg bennünket abban, hogy közel húsz pontra növeljük a különbséget (52-33). Juhász Dorka azt csinált a pályán szinte amit akart, nem akadályozták meg benne a miskolciak, úgy tartott fiatal játékosunk 23 pontnál a 23 percben, hogy mind a 10 mezőnykísérletéből betalált. Szécsi beütötte negyedik hibáját, csapatunk pedig tetszetősen játszott. Siksniute duplájával 61-40-re módosult az állás, húsz pont fölé növelve ezzel a különbséget.

65-47 állt az eredményjelzőn, amikor elkezdődött a záró felvonás, azonban gyorsan öt pontot dobtak a vendégek, faragva a hátrányukon. Maikel Lopez kapott technikait reklamálásért, Kuster értékesítette az érte járó egy büntetőt (66-52). Mindkét szurkolótábor biztatta saját csapatát, harcos, pörgős játék zajlott a pályán. Öt perc volt vissza a lefújásig, amikor 70-57 volt az állás, nem adta fel a vendéggárda, ráadásul mi is kicsit kiengedtünk. Mandic sántikált le fájós lábbal a pályáról, a bal bokáját kellett jegelni a kispadon. Felzárkózott a DVTK, Boris Maljkovic időkéréssel igyekezett a játékba avatkozni 74-63-nál, amikor kettő és fél perc volt hátra. Aggodalomra azonban nem volt okunk, Jess Kuster pontjai után már nyugodtan hátradőlhettünk (78-63). A végére tíz pont lett közte, így a második fontos meccsét is megnyerte a héten csapatunk, dicséretes teljesítmény, le a kalappal lányaink előtt! A mieink több egészen káprázatos mutatót hoztak: például az előző meccs 16/16-os büntetőzése után ma sem rontottak a vonalról, 17/17-es mutatót értek el. Raksányi Kriszta kiosztott a mai meccsen tíz gólpasszt is. És hogy mit is jelent a meccs végére 27 pontig jutó Juhász Dorka teljesítménye, arról a statisztikusok hoztak egy információt: magyar játékos a PEAC-PÉCS történetében még nem dobott ennyi pontot egy meccsen, mint ő.

PEAC-PÉCS – ALUINVENT DVTK MISKOLC 78-68 (17-23, 29-10, 19-14, 13-21)
Pécs, 600 néző. V.: Farkas, Boros, Kulcsár

PEAC-PÉCS: Mandic 5/3, Raksányi 7, Kuster 20/6, Juhász 27, Siksniute 12. Csere: Licskai 3, Fűrész -, Zele 4, Szücs L. -.
DVTK: Horváth 11/9, Czank -, Szécsi 11/3, Rasheed 9/3, Jovanovic 17. Csere: Ruffin-Pratt 14/3, Tomlinson 6, Prahalis -, Bach -, Győri -.

Boris Maljkovic: A Cegléd elleni hosszabbításos győzelem nagy löketet adott a csapatnak, most ritmusba kerültünk és végig kontroll alatt tartottuk a mérkőzést. Csapatként jól funkcionáltunk, és ahogy eddig is, most sem lehetett tudni az ellenfélnek, hogy nálunk ki lesz a legponterősebb játékos. Remekül ki tudtuk használni azt a periódust, amikor Tina Jovanovic faultproblémák miatt a padra kényszerült, ebben az időszakban kiváló gólpasszainkkal és kosarainkkal elhúztunk. Szeretném, ha akkor is kitartana a koncentrációnk, amikor már nagy különbséggel vezetünk. Nagyon örülök a győzelemnek, de ez is csak egy állomás a sok közül, bár rendkívül fontos volt számunkra.

Juhász Dorka: A Cegléd elleni hosszabbításos győzelemtől kapott lendület visszaköszönt ma este, érződött, hogy nagyon egyben van a csapatunk és ez a szellemiség segített minket így játszani. A második negyed közepére már uraltuk a mérkőzést, nagyon jól esett hogy a társak így bíztak bennem és kerestek labdákkal, nagyon örülök, hogy a csapat nyerni tudott. Nekem az egyéni mutatóknál ez többet jelent.

Maikel Lopez: Igyekeztünk agresszíven kezdeni a mérkőzést, de sajnos a második negyed közepétől volt egy olyan rövidzárlatunk, amikor ezt nem tudtuk tartani és a PEAC túl nagy előnyre tett szert. Gratulálok a pécsieknek.

Horváth Bernadett: Jól kezdtük a meccset, agresszívek voltunk, gyorsan támadtuk, sokat futottunk, pontosan úgy, ahogy elterveztük. A második negyed utolsó öt percében aztán bekövetkezett egy filmszakadás nálunk, ekkor szétesett a játékunk, másképp alakult minden, mint ahogy elterveztük, és akkor ebből a PEAC olyan nagy előnyt tudott kovácsolni, amivel már nem tudtunk mit kezdeni.

« vissza


Kiemelt támogatók:

SZOMBATON BEFEJEZHETJÜK A PÁRHARCOT - WENTZEL NÓRA

Interjú Wentzel Nórával (2018-04-19)

© Minden jog fenntartva