PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

EZEK A TAPASZTALATOK JÓL JÖNNEK MAJD

Ezek a tapasztalatok jól jönnek majd
A szerdai, ZTE elleni utolsó másodperces kosárral győzelemre mentett felkészülési mérkőzés után Gabriel Carrasco, a PEAC-Pécs vezetőedzője értékelte a látottakat.
Egy hónapja állt edzésbe csapatunk, amely már három felkészülési mérkőzést is lejátszott a kemény felkészülési időszak közepén. Szerdán a ZTE NKK ellen aratott 81-80-as siker után értékelt vezetőedzőnk, Gabriel Carrasco:
- Nehéz meccsen vagyunk túl. Négyhetes felkészülés áll mögöttünk, fáradóban a csapat. Ráadásul sok kisebb-nagyobb sérülés hátráltatott bennünket: Vucsurovics épphogy kikúrálta a combizomhúzódását, a legutóbbi találkozónkon Licskai szenvedett hihetetlenül balszerencsésen kézsérülést (az ellenfél játékosának körme szántotta fel a kezét annyira, hogy össze kellett varrni – a szerk.), Raksányinak rakoncátlankodik az Achilles-ínja, úgyhogy van gondunk elég ezen a téren. Akadnak olyan játékosok, mint Szűcs Réka, akik nemrégiben csatlakoztak csak hozzánk, és a keret egyébként is tele van nagyon fiatal, tapasztalatlan játékossal, ezért néha nehéz volt meglátni a mérkőzésen az edzésen gyakoroltakat. Az egyetlen igazi pozitívum, amit ki tudnék emelni, hogy amikor a csapat hátrányba került, a fáradsága dacára mindig erejét megfeszítve küzdött azért, hogy visszajöjjön a meccsbe. És ez a tulajdonság nagyon fontos, ha valaki csúcs szintű kosárlabdát szeretne játszani. Most talán még úgy tűnik, hogy túl sok hibát vétünk, kicsit csikorognak a fogaskerekek a játékhívások során, de hát ez még az előszezon, ami pontosan arra való, hogy korrigáljunk, összecsiszolódjunk, és hogy napról napra jobban megértsük egymást a pályán.

A jövőt illetően vezetőedzőnk reméli, hogy jövő héten már teljes kerettel tudunk készülni : -Noha a vágás Licsi kezén nagyon rossz helyen van, az ujjai közt, Kriszta sérülése pedig ugyan nem súlyos, de a kellemetlen, lassan gyógyuló fajtából való. De akárhogy is, megtesszük, amit lehet, azzal főzünk, amink van, és nyugodtan dolgozunk tovább. Van még időnk a szezon kezdetéig, hogy rendbe tegyük azt, amit kell. Ezek közé tartozik a védekezés. 80 pontot kaptunk a meccsen, amivel nem vagyok elégedett. Úgy látom, hogy a csapat megpróbált agresszíven védekezni, de a fáradtság ma benyújtotta a számlát, és mivel híján vagyunk a rutinos játékosoknak, inkább a lelkesedés dominált, mintsem az eredmény. Ettől függetlenül nagyon fontosnak tartom, hogy az olyan fiatalok, mint a győztes kosarat dobó Demeter Nóra, vagy a végén két kulcsfontosságú büntetőt higgadtan értékesítő, tizenhat éves Wentzel Nóra hasznos játékperceket tölthettek a parketten, és kiélezett szituációkban bizonyíthatták rátermettségüket. Ezek a tapasztalatok jól fognak jönni a későbbiekben, mert éles mérkőzéseken is előfordulhat velük ugyanez, és akkor is helyt kell állniuk majd.


« vissza


Kiemelt támogatók:

SZOMBATON BEFEJEZHETJÜK A PÁRHARCOT - WENTZEL NÓRA

Interjú Wentzel Nórával (2018-04-19)

© Minden jog fenntartva