PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

EGY LABDÁN MÚLOTT

Egy labdán múlott
Magas színvonalú, fordulatos, nagy csatát hozó, egy labdás mérkőzésen a Sopron 82-80-ra győzni tudott, így ők telelnek a tabella élén.
Vajon sikerül-e feltenni az i-re a pontot, behúzza-e a harmadik győzelmét a PEAC-PÉCS az egy hetes hazai meccssorozatában? Ezekkel a kérdésekkel indult el a rangadó, amelyre bár nézőcsúcs született, de a vártnál kevesebben látogattak ki. Sajnálhatják, akik nem jöttek, mert nagyon jó mérkőzésről maradtak le.

Remekül indult számunkra a mérkőzés, egymás után Licskai Zsófi, Juhász Dorka és Jess Kuster is betalált, ezzel 6-0-s pécsi vezetést regisztrálhattunk. Harcoltak Raksányiék minden labdáért, nehezen vették be a pécsi gyűrűt a soproniak. Nem telt el négy perc, Mandic hárompontosával 9-2 lett az állás, Sterbenz László idejét látta, hogy beavatkozzon egy időkéréssel. Fegyverneky Zsófi nem hagyta, hogy nagyobb különbség kibontakozzon a mérkőzésen (6. perc 13-8). Ekkor azonban nagyon jól szállt be Licskai Zsófi helyére beálló litván centerünk, Siksniute, akinek két szép centergóljával 17-8-ra vezettünk. Két gyors hármassal faragott a különbségen a zöld-sárga alakulat, sőt, Turner büntetőivel egy pontra zsugorodott a különbség (17-16). Drammeh és Mandic váltott büntetőket, amivel minimális pécsi előnnyel zárult a negyed (19-18).

A második negyed elején rendre kiegyenlített a Sopron, Raksányi hármasára Fegyverneky 2+1-el válaszolt (23-23). Dubei büntetőivel vette át a vezetést, amit Fegyverneky megtoldott kettővel, jól jött Raksányi második triplája (14. perc 28-29). Csapatkapitányunk megkapta harmadik személyi hibáját, így kénytelen volt őt lecserélni Boris Maljkovic. A negyed derekára ellépett a Sopron öt ponttal, amin Kuster büntetőivel faragott (30-33). Juhász Dorka is három személyit gyűjtött be, ő is a kispadra kényszerült. Zele Dorina öt pontjával tartotta magát a PEAC-PÉCS (35-39), majd egy kivédekezett soproni támadást követően Kuster palánkos kettesével két pontra zárkóztunk (18. perc 37-39). Sőt, a vezetést is magunkhoz ragadtuk, amit a nagyszünetre sikerült megőrizni, a tíz pontnál járó, pécsi karrierje legjobb meccsét játszó Siksniute két duplájával (43-41).

Egle Siksniute ott folytatta, ahol abbahagyta, kosaraival 47-43-ra járt előrébb a PEAC-PÉCS. Zele Dorina követett el George ellen sportszerűtlen szabálytalanságot, az érte járó büntetőket bedobta az amerikai. A 24. percben Zele 2+1-es kombinációjával ismét nálunk volt az előny, amit a remekül jártszó Siksniute toldott meg kettővel (52-47). Büntetőkkel talált be ebben a szakaszban a Sopron (54-52), majd Mandic Siksniuténak adott álompassza ragadta tapsra a közönséget, majd amikor centerünk a 22. pontját is bedobta, időt a kért a soproniak mestere 58-54-nél. Turner büntetői és Crevendakic hárompontosa hozta vissza a vezetést a zöld-sárga alakulatnak (60-61), amit egy újabb pécsi sportszerűtlenért bedobott büntetőkkel tovább növelt a Sopron (29. perc 61-65), sőt a záró negyedre 61-67-es állással indultak neki a csapatok. Feltűnő volt ekkor, hogy a Sopron mennyi büntetőt dob, 29 alkalommal álltak a büntetővonalhoz Turnerék, és kiváló százalékkal is értékesítették a szabaddobásokat.

A negyedik negyed eleje a 17. születésnapját ünneplő Juhász Dorka pillanatait hozta, 2+1-ével és duplájával próbálta tartani a lépést csapatunk a nagyszerűen játszó Turnerrel száguldó Sopronnal szemben (33. perc 66-73). A negyed derekán jártunk, és még mindig a vendégek jártak előrébb (71-75). Egy emberként ugrott talpra a közönség Juhász Dorka triplájánál, amivel egy pontra küzdöttük vissza magunkat (74-75), az amúgy is remek mérkőzésen. Négy perc volt vissza, amikor még mindig a soproniak vezettek (75-77), Juhász Dorka azonban kiegyenlített. Alig több mint kettő perc volt vissza, amikor Drammeh maradt a parketten, térdét fogva, ölben vitték le a pályáról. Kuster egyenlíthetett volna, azonban két büntetője is kimaradt. Kihagyták a helyzetüket a soproniak is, de Mandic dobása sem ment be a túloldalon, így 77-79 maradt az állás. 37 mp volt a lefújásig, amikor Mandic hármasa behullott, így 80-79-re ismét vezettünk! Az időkérés után a zöld-sárgák jöhettek, Fegyverneky vállalta magára a dobást, sikeres tempójával 80-81 állt az eredményjelzőn. Boris Maljkovic kért időt és vázolta fel elképzelését az maradék 23 másodpercre. Mandic dobta el a hárompontost, ami lejött, majd a lepattanóval meglóduló soproniak ellen szabálytalankodni kényszerültünk, hogy maradjon idő válaszra. Fegyverneky bedobott egy büntetőt, válaszra már nem jutott idő, így győzött a Sopron 80-82-re.


PEAC-PÉCS – UNIQA SOPRON 80-82 (19-18, 24-23, 18-26, 19-15)
Pécs, 1000 néző. V.: Győrffy, Farkas, Minár

PEAC-PÉCS: Mandic 10/6, Raksányi 11/9, Juhász 14/3, Kuster 11, Licskai 2. Csere: Fűrész -, Siksniute 24, Zele 8/3, Szücs L. -, Szücs R -. Edző: Boris Maljkovic, Imreh Ajtony
UNIQA SOPRON: Fegyverneky 21, Turner 20, Dubei 4, Geroge 9/3, Krnjic 4. Csere: Weninger -, Drammeh 11/3, Határ 5, Crvendakic 13/3. Edző: Sterbenz László

Egle Siksniuté: Gratulálok a soproni csapatnak, a mai mérkőzés apróságokon múlott, egy büntetőn, egy kizáráson a lepattanózásnál, egy kimaradt dobáson.

Boris Maljkovic: Csak gratulálni tudok a csapatomnak, nagyszerű mérkőzést játszott egy EuroLigás és jól játszó csapattal szemben. Tipikus egy labdás meccs volt, ahol ha bedobjuk az utolsó kísérletünket nyerünk. Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek és a karácsonyi szünet után tovább dolgozunk, hogy még jobbak legyünk.


Fegyverneky Zsófia: Tudtuk, hogy ez a mai mérkőzés nagyon nehéz lesz, jómagam számítottam arra, hogy a PEAC ma extrán fog játszani. Hazai pályán erős, az utóbbi hetekben jó formában lévő csapat a pécsi mind az Európa Kupában, mind a bajnokságban. Gratulálok a pécsieknek is, a mai mérkőzés nagyon magas színvonalú meccs volt, amin egy labda döntött, így azt gondolom mind a két felet dicséret illeti. Nagyon örülök ennek a számunkra fontos győzelemnek ebben a nehéz sorozatban, ahol az utóbbi időben nehéz meccseket játszottunk.


Sterbenz László: Magyar pályán igazi európai meccset láthattak a nézők.


« vissza


Kiemelt támogatók:

SZOMBATON BEFEJEZHETJÜK A PÁRHARCOT - WENTZEL NÓRA

Interjú Wentzel Nórával (2018-04-19)

© Minden jog fenntartva