PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

EGY LABDÁN MÚLOTT

Egy labdán múlott
Továbbra sem sikerült idén bevenni a zalaegerszegi sportcsarnokot, a két felkészülési meccs után a bajnokin is alulmaradtunk. A szombat esti mérkőzésen izgalmas végjátékban, két ponttal győzött a ZTE NKK 81-79re.
ZTE NKK
ZTE NKK
PEAC-Pécs
PEAC-Pécs

Az első kosarat ugyan a hazaiak dobták, ennek ellenére a PEAC-PÉCS kezdett jobban, 10-4-re vezettek Kusterék. Elkezdte a pontgyártást a hazaiak amerikai légiósa, Burkholder is, amivel felzárkóztak a zalaiak. Raksányit kellett leültetni kényszerűségből, a negyed derekán két személyi hibánál járt. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, kiegyenlített első negyedet láthattak a nézők, Szalay hárompontosával lett döntetlen az első játékrész (21-21).

Juhász Dorka duplájával magunkhoz ragadtuk a vezetést a kisszünet után, de a hazaiak jól tartották magukat, Horváth Zsófi is beemelt egy hármast, amivel 26-23-ra módosult az állás. A negyed derekán „robbantottak” a hazaiak, Böröndy is bevágott egy hármast, majd nem sokkal később Hegedűs-Őri pillanatai következtek, duplát és egy triplát faulttal együtt bedobott, sőt a büntetőt is (42-35). Időt kért Boris Maljkovic, alig két perc volt a nagyszünetig, de a lendületbe került hazaiak őrizni tudták előnyüket (46-39).

Tíz ponttal elmentek a hazaiak a remekül játszó Burkholder jóvoltából, ráadásul Zele is kipontozódott a 23. percben. Juhász Dorka szerzett fontos kosarakat, amivel megkezdtük a felzárkózást (51-48), sőt az egyenlítésre is lehetőségünk volt a negyed derekán, ám ez ekkor még nem jött össze. 57-57-nél értük utol a hazaiakat, ekkor egy perc volt vissza a játékrészből. Siksniute támadóhibát vétett, ez volt a negyedik személyije. Kilenc másodperc volt vissza a negyedből, amikor az alapvonalról hozhattuk fel támadásban a labdát, a végén Kuster dobott egy duplát, amivel nálunk volt az előny (57-59).

Jobban indított a fehér mezes ZTE NKK a záró felvonásban, Nagy vette át a vezér szerepet a pályán, kevesebb mint hét perc volt vissza, amikor gól jó plusz egyével 68-63 állt a táblán. Folyamatosan előrébb jártak a hazaiak, nem tudtuk utolérni őket. Burkholder egy duplája után kipontozódott, a 36. percben, ám ez sem jelentett előnyt számunkra. Böröndy Vivien mutatott be bátor játékot, betörések utáni találataival rendre tudott vezetni a ZTE (80-76). Jókor jött Sanja Mandic hárompontosa, ekkor ötven másodperc volt vissza a mérkőzésből (80-79). A döntés az utolsó pillanatokra maradt, hét másodperccel a vége előtt Bays értékesített egy büntetőt (81-79). Volt lehetőség időkérés után az egyenlítésre, Kuster szoros védőőrizetben ráemelte a labdát, ám dobása lejött a gyűrűről. Tudtuk, hogy nehéz lesz, a már-már mumusnak számító ZTE ellen, és az is lett… Szép, hogy vissza tudtunk jönni nagy hátrányból is a mérkőzés közben, de a végén a szerencse is a hazaiak oldalán állt, így ismét ők örülhettek a két csapat zalaegerszegi vendégjátékán.

ZTE NKK – PEAC-PÉCS 81-79 (21-21, 25-18, 11-20, 24-20)
Zalaegerszeg, 200 néző v.: Tőzsér, Gál, Bagi

ZTE NKK: Nagy 15, Böröndy D. 6/3, Burkholder 16/3, Hegedűs-Őri 10/3, Bays 18. Csere: Szalay 5/3, Horváth 3/3, Orsó -, Böröndy V. 8. Edző: Gáspár Dávid
PEAC-PÉCS: Mandic 12/6, Raksányi 6, Kuster 27, Juhász 20, Siksniute 8. Csere: Fűrész 4, Zele 2, Szücs R. -, Szücs L. -. Edző: Boris Maljkovic, Imreh Ajtony

Kipontozódott: Zele 23. perc, Burkholder 36. perc
« vissza


Kiemelt támogatók:

SZOMBATON BEFEJEZHETJÜK A PÁRHARCOT - WENTZEL NÓRA

Interjú Wentzel Nórával (2018-04-19)

© Minden jog fenntartva