PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

CSAK A GYŐZELEM...

Csak a győzelem...
Nem várt, hatalmas izgalmak után győzött a PEAC-PÉCS a BEAC-Újbuda otthonában 69-68-ra úgy, hogy három perccel a lefújás előtt még az egyetemisták voltak két pontos előnyben.
Jól indult számunkra a mérkőzés a BEAC otthonában, a kezdőcsapatban helyet kapó Licskai Zsófi két kosarával kezdtünk, és mivel működött a védekezés, támadásban sem igen tudták játékosainkat tartani a fővárosiak, Kuster és Juhász is 2+1-es kombinációból ért el pontokat, így 2-10 állt az eredményjelzőn a harmadik percben. Balogh Judit 2-15-ös vendégvezetésnél kért időt a negyed derekán, két duplával közelebb is zárkóztak lányai (6-15). Időközben pályára került a PEAC-PÉCS csapatában Fűrész, Zele, Sellei és Szücs Réka is, így szinte a teljes kezdő csapat kicserélődött. Lelikék lendületét a csereként beálló Siksniuté hűtötte le, betalált kétszer, így 10-23-al zárult az első játékrész.

A második periódusban négy perc alatt mindössze egy duplára futotta csapatunktól, közelebb is zárkóztak a vendégek (15. perc 17-25). Boris Maljkovic kénytelen volt visszaküldeni a kezdőcsapatát a pályára, sőt időt is kért. Először úgy tűnt hiába, futószalagon jöttek a pécsi eladott labdák, ám aztán csak sikerült Kusternek betalálnia, triplája után 21-29-re módosult az állás. Továbbra is akadozott a játék, rontott dobások, eladott labdák jellemezték kosárlabdánkat, a hazaiak pedig be-betaláltak, meg is nyerték a második tíz percet 14-8-ra.

Két gyors kosárral három pontra csökkentette hátrányát a lendületes BEAC (28-31). Kuster és Raksányi kosaraival igyekeztünk tartani a lépést, csapatkapitányunk triplájával 34-40 volt az állás. Zele Dorina pontjaival és Siksniuté közeli találatával tíz pontra nőtt csapatunk előnye (36-46). Suppán hárompontosával és László duplájával ismét csak öt volt közte (43-48), köszönhetően egy lépéshibának és egy három másodperces hibánknak. Sőt előfordult olyan is, hogy öt másodperc alatt nem tudtuk játékba hozni a labdát az alapvonalról. Nem is csoda, hogy ismét csupán egy triplányi különbség lett a csapatok között (45-48), ami minimálisan lett több a negyedik negyed előtt (47-51)

Sőt, kétszer is alkalma nyílt a BEAC-nak az egyenlítésre 49-51-nél, ekkor azonban jött Raksányi Kriszta és előbb egy duplát, majd egy triplát helyezett el a gyűrűbe, így hét volt közte (49-56). Balogh Judit hívta magához övéit 51-62-nél, miután Siksniuté szerzett négy pontot zsinórban, ekkor öt és fél perc volt hátra. Nem tette hiába a dolgát a BEAC edzője, Pusztai és Pál hozta közelebb csapatát, egészen egy pontnyira (61-62). Egy elveszített labda után Zele Dorinára fújtak sportszerűtlen hibát, a büntetők szerencsére kimaradtak, de Lelik hárompontosával mégis átvették a vezetést a hazaiak a 37. percben (64-62). Siksniuté használta ki a magasságát, és egyenlített, az előnyünket pedig Kuster 2+1-ével sikerült visszavenni (66-69). A remekül játszó Pusztai duplája volt az utolsó kosár, ami esett, az utolsó 12 másodpercben a győzelemért támadó BEAC eladta a labdát, így nem mindennapi izgalmak után, minimális különbséggel sikerült csak nyerni a BEAC ellen (68-69).

BEAC-Újbuda – PEAC Pécs 68-69 (10-23, 14-8, 23-20, 21-18)
Budapest, 100 néző, Vezette: Gál, Válé, Menyhárt

BEAC-Újbuda: Pusztai 16/3, Lelik 12/6, Pál 11, Suppán 9/3, Szabó F. 6, Barnai 5, László 4, Kocsis 3/3, György 2, Boros -, Király -. Edző: Balogh Judit
PEAC-PÉCS: Mandic 6/6, Raksányi 15/9, Kuster 17/3, Juhász 3, Licskai 4. Csere: Fűrész 1, Sellei -, Szücs R. - , Siksniuté 18, Zele 5. Edzők: Boris Maljkovic, Imreh Ajtony

Boris Maljkovic: A mai délután egyetlen pozitívuma az, hogy nyertünk, semmi más…
« vissza


Kiemelt támogatók:

SZOMBATON BEFEJEZHETJÜK A PÁRHARCOT - WENTZEL NÓRA

Interjú Wentzel Nórával (2018-04-19)

© Minden jog fenntartva