PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

CSAK A SZÉPÍTÉSRE TELLETT…

Csak a szépítésre tellett…
Későn kezdett hajrázni csapatunk, amely ugyan dicséretesen visszajött a meccsbe, és tizenkilenc pontos mínuszról négy pontra megközelítette Rutronik Stars Kelternt, de a vége a németeké volt és 8 ponttal győztek.
Rutronik Stars Keltern
Rutronik Stars Keltern
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS

Még el sem kezdődött a mérkőzés, Lukács Béla fizikoterapeutánknak - aki egy régi kedves ismerősét, Boksay Zsuzsát is üdvözölhette a Speiterlinghalléban - máris dolga volt… Egy nyolc év körüli német kislány érkezett sírva, akinek felszakadt, vérző szemöldökére tett speciális tapaszt. Nagy önbizalommal várták a hazaiak az első Európa Kupa összecsapásukat, szerdán a helyi újságban arról nyilatkozott a vezetőedzőjük, hogy szerinte a francia Carolo Basket abszolút csoportfavorit, a Keltern pedig a DVTK-val fog csatázni a csoport második helyéért.

Idegesen kezdett mindkét gárda, az első két pont egy-egy értékesített pécsi büntetőből esett. Nehezen nyugodtak meg a csapatok, hat perc elteltével is 5-5 állt az eredményjelzőn, Pokk és Raksányi is beszórt egy hármast. Cserélt mindkét edző, a németeknél Likhtarovich, nálunk pedig Licskai érkezett. A mieink kapták el hamarabb a fonalat, Licskai és Mandic 2+1-e után 15-9-re vezettünk, a hazaiaknál Likhtarovic bizonyult jó cserének. Egyre inkább magukra találtak a kelterniek, az első tíz perc után 16-16 állt a táblán.

20-20-ig felváltva estek a kosarak, a támadójátékunk kicsit akadozóvá vált, 24-20-as hazai vezetésnél Gabriel Carrasco időt kért. Állva hagyták a mini szünet után a mieinket a németek, Barnert volt elemében, majd Orrange 2+1-es kombinációjával már tíz volt közte (30-20). A lepattanókért vívott csatákban rendre alulmaradtunk, mindemellett pontatlanság jellemezte a dobásainkat is, nehezen találtuk meg a hazai zóna ellenszerét. Hullottak a hárompontosok, de szerencsére Mandicnak is beakadt két dobása ebből a műfajból (18. perc 38-28). Két buta eladott labdánk nyomán tizennégy pontra nőtt a különbség, ami a nagyszünetre kettővel csökkent Roberson duplája révén (42-30).

Két villámgyors pécsi kosárral indult a nagyszünet utáni periódus, Imovbioh maradt egyedül a palánk alatt, majd Mandic szerzet egy labdát (42-34). Sokkal koncentráltabban, határozottabban játszottunk védekezésben is, két perc alatt mindössze négy pontra zsugorodott a különbség (42-38). Mandic mutatott be szép dolgokat, kár volt nagyon a két bekapott német hárompontosért, mert ahelyett hogy tovább faragtunk volna hátrányunkon, újra erőre kaptak Rutronik játékosai (50-42). Roberson hárompontosa után 9-0-s sorozatot mutattak be a hazaiak, amivel ismét egy fényévnyi távolságra kerültek (59-45).

Egy Imovbioh büntető után Vucurovic maradt le emberéről, aki triplával büntetett, majd Fikiel a palánk alól betalált, így a 32. percben Gabriel Carrasco időt kért 66-47-nél. Likhtarovic hárompontosát 6-0-s pécsi sorozat követte (35. perc 69-56). Mandicra fújtak sportszerűtlent, Likhtarovich értékesítette az érte járó büntetőket. Tizenkilenc pontos mínuszról jött vissza a meccsbe csapatunk, ám az idő vészesen fogyott, 1:13-al a vége előtt 73-67 állt a táblán. Licskai találatával négyre olvadt a különbség, későn találta meg edzőnk a győzelemre esélyes ötösét (Mandic, Roberson, Raksányi, Licskai, Imovbioh), ráadásul a végén egy butaságunk miatt a végeredmény 77-69 lett.


Rutronik Start Keltern – PEAC-PÉCS 77-69 (16-16, 26-14, 19-16, 16-23)
Keltern, 150 néző. V.: Tomislav Vovk (CRO), Tom De Lange (BEL), Veronika Vavrova (CZE)

Keltern: Barnert 5/3, Orrange 11, Markovic 7/3, Pokk 9/9, Fikiel 6.Csere: Liktharovich 16/6, Nunn 12, Vuckcovic 5, Ciappina 6/6, Miloglav -. Edző: Christian Hergenröther
PEAC-PÉCS: Mandic 19/6, Roberson 17/6, Raksányi 6/6, Vucurovic 10, Imovbioh 12. Csere: Licskai 5, Szücs L. -, Demeter -, Szücs R. -. Edző: Gabriel Carrasco, Georgi Bujukliev« vissza


Kiemelt támogatók:

NEHÉZ MÉRKŐZÉSEN, DE NYERTÜNK!

Gyorsinterjú Meszlényi Róberttel a ceglédi mérkőzés után

© Minden jog fenntartva