PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

BEMUTATJUK A RUTRONIK STARS KELTERNT

Bemutatjuk a Rutronik Stars Kelternt
A német bajnokság éllovasa, a Rutronik Stars Keltern lesz csapatunk ellenfele az Európa Kupa első fordulójában, csütörtökön este 19 órától a kelterni Speiterlinghalleban.
Lássuk mit is lehet tudni ellenfelünkről! Igazi nemzetközi alakulat a kelterni gárda, ami szembetűnő, a játékoslistát böngészve túl sok német nevet nem fedezhetünk fel. Amerikai, szerb, fehérorosz, belga, horvát és észt játékos, játékosok is pattogtatnak a Karlsruhetől mintegy 21 km-re fekvő Keltern település csapatában, ahol a kosárlabda klub már több, mint 30 éves múltra tekint vissza. Nem egy nagyvárosi csapatról van szó, a Baden-Württenberg tartományban lévő Keltern lakossága 2015-ös adatok szerint 9211 fő.

A mai, internetes világnak köszönhetően nem lehet azt mondani, hogy sötét ló a Keltern, a Sport Deutschland oldalán rendre nézhetők a Rutronik mérkőzései, mint ahogy csütörtökön a PEAC-PÉCS elleni találkozót is élőben közvetítik majd az alábbi linken: http://sportdeutschland.tv/dbbl/eurocup-rutronik-stars-keltern-vs-peac-pecs

A játékosállományt illetően már említettük, hogy a nemzetiségeket tekintve meglehetősen vegyes, két amerikai, két szerb, egy horvát, egy belga, egy fehérorosz és egy észt játékos mellett négy német játékos alkotja Christian Hergenröther vezetőedző csapatát. A két amerikai közül Amber Orrange a hátvéd posztján játszik, 12,3-as bajnoki pontátlagával a Keltern legjobb dobója. A szintén tengerentúlról érkezett Schaquilla Nunn 190 cm magas, a krakkói születésű, német-lengyel Agnieszka Fikiellel a magas poszton jelentenek megoldást a zöld-fehéreknél. Négyes poszton a szerb Marina Markovic produkál egész jó mutatókat, 11,5 pont és 6,5 lepattanó az átlaga, hozzá kell tenni azonban, hogy a németeknél a játszott percek átlaga 15 és 25 perc között mozog. A kezdőcsapatban német születésű kosárlabdázó is akad, Stina Barnert az együttes irányítója, a négy mérkőzésen 10 pontos átlagot hozott, emellé 3,5 gólpasszt kioszt meccsenként.
Ismerősen cseng a kosárbarátoknak a belga Romina Ciappina és a fehérorosz Tatiana Likhtarovich neve, előbbi korábban a DVTK-t, utóbbi pedig az UNI Győrt erősítette. A 178 cm magas Ciappina is az említett tízes körül átlagol, egészen pontosan 9,8-at meccsenként. Az észt erőcsatár, Mailis Pokk pontátlaga 9,3 mérkőzésenként, tapasztalt, rutinos a 35 esztendős játékos. A horvát Carmen Miloglav az EuroLigás Salamancából érkezett a Rutronik Stars Keltern együtteséhez, a bedobó Spanyolországban túl sok játéklehetőséghez nem jutott, a németeknél átlag 15 percet szerepelt eddig, 6 pontos átlagot hozott. Nem említettük még a 23 esztendős, 190 cm magas szerb Katarina Vuckovicot, akinek szintén jó lehetőségei vannak a zöld-fehéreknél. Rajtuk kívül még két fiatal német, egy 18 és egy 21 esztendős kosárlabdázó tagja a 12 fős keretnek.

A Rutronik Stars Keltern csapata négy forduló után veretlenül vezeti a Bundesliga tabellát az ugyancsak 8 ponttal álló Wasserburg előtt. Vasárnap a sereghajtó Chemnitz otthonában játszott bajnokit a Keltern, ahol magabiztosan, 103-54-re győzni tudtak.

A Rutronik Stars Keltern eredményei a német bajnokságban:
GISA Lions Halle – Rutronik Stars Keltern 66-78
BC Pharmaserv – Marburg – Rutronik Stars Keltern 71-81
Rutronik Stars Keltern – BG 74 Veilchen Ladies 83-56
ChemCats Chemnitz – Rutronik Stars Keltern 64-103


Fotó: Rutronik Stars Keltern facebook


« vissza


Kiemelt támogatók:

SZOMBATON BEFEJEZHETJÜK A PÁRHARCOT - WENTZEL NÓRA

Interjú Wentzel Nórával (2018-04-19)

© Minden jog fenntartva