PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

AZ UTOLSÓ MÁSODPERCBEN KAPTUNK KI

Az utolsó másodpercben kaptunk ki
Drámai végjátékban, Maja Skoric utolsó másodperces kosarával győzött a CEKK Cegléd, és ezzel bejutott a Tippmix Killik László Magyar Kupa döntőjébe. A PEAC-PÉCS vasárnap 16 órakor a CMB Cargo Uni Győr együttese ellen lép pályára a bronzmérkőzésen.
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS
VBW CEKK Cegléd
VBW CEKK Cegléd

A ceglédi Skoric nyitotta meg a PEAC-PÉCS – VBW CEKK CEGLÉD elődöntőn a kosarak sorát, jobban is indítottak a kék mezes alföldiek, a harmadik percben Boris Maljkovic a negyedik eladott labdánk után 3-8-as állásnál időt kért. Sikerült rendezni a sorokat, Fűrész Dia ismét betalált, majd Juhász Dorka tett a helyére két büntetőt (7-8). Felváltva vezettek a csapatok, Nagy-Bujdosó vitte a hátán csapatát, a 7. percben már a nyolcadik pontját dobta. Nálunk Jess Kuster „indult be”, kétszer is gól jó + egyet ért el, így 17-12-re vezettünk! Most a túloldal látta úgy, hogy ideje időt kérni, de úgy tűnt hiába, Kuster ismét villant (19-12). Pontosabbá vált játékunk, eladott labdáink gyakorlatilag megszűntek, így a negyed utolsó percében tíz pontra növeltük előnyünket (23-13). Skoric dobott egy duplát, majd Sanja Mandic varázsolt be dudaszóra egy triplát (26-15).

Magas sorunk kosaraival 30-16-ra módosult az állás, majd Katona vágott be egy hármast a túloldalon. Siksniute ütötte be harmadik hibáját a 14. percben, Medgyessy pedig büntetőivel lopta ismét tízen belülre a CEKK-et. Letámadtak Skoricék bennünket, megint megsokasodott eladott labdáinkkal élni tudtak a ceglédiek, időt is kértünk 30-23-nál, hogy rendezzük sorainkat. Továbbra is tartott a hullámvölgy nálunk, öt perc alatt mindössze két kosárra futotta. Juhász Dorka talált a labdának utat a gyűrűbe, de Katona 2+1-ével négy pontra zárkózott a CEKK (32-28). Őrizte „hátrányát” a Cegléd, majd a 18. percben Nagy-Bujdosó büntetőivel két pontra közelítették meg csapatunkat a kék mezesek (38-36). Sőt, ugyanő előbb kiegyenlített, majd duplájával fordított is a nagyszünetre az alföldi gárda (38-40).

A negyedórás pihenő alatt dr. Páva Zsolt, városunk polgármestere köszöntötte a Nyíregyházán rendezett Diákolimpia győztes PTE csapatát.

Raksányi triplájával indult a harmadik felvonás, amire két gyors Skoric kosár jött válaszként a túloldalon (41-44). Mandic triplája nagy ovációt váltott ki, majd egy időre megrekedt az eredmény 46-44-nél. Siksniute kapta negyedik hibáját egy támadásunknál, így lehozta őt Boris Maljkovic. Ismét Skoric volt eredményes, ebben a negyedben már harmadszor, egál volt az állás a 25. percben (46-46). Gyönyörű szerelést mutatott be Mandic Skoricon, a bírók azonban nem annak látták, személyi hibát fújtak, amire igen paprikás lett a hangulat, hiszen tiszta szerelésnek tűnt. Ismét vezetett a CEKK, Skoric megállíthatatlan volt, az eredményjelző pedig 46-51-et mutatott. Zele Dorinára is ráfújták a negyediket, majd Skoric berámolt egy triplát, Serbán pedig ugyanennél a támadásnál büntetőt is dobhatott, mivel Licskai szabálytalankodott ellene (50-59). Beindult a triplagyár, sorrendben, Juhász, Nagy-Bujdosó és Raksányi talált be a 6,75-ön túlról, de még mindig a lelkes és fáradhatatlannak tűnő ceglédiek vezettek (56-64).

Medgyessy révén tíz ponttal elléptek a záró felvonás elején a kék-sárgák, amit őriztek is. A 33. percben elúszni látszott a hajó, de Raksányi 2+1-e után 62-70-re változott az állás. Még közelebb zárkóztunk csapatkapitányunk duplájával, időt is kért Cziczás László 64-70-nél a 24. percben. Zele Dorinát pontozták ki a játékvezetők, négy pontra olvadt a hátrányunk, amit tovább csökkenthettünk volna, ezzel szemben három perccel a vége előtt Nagy-Bujdosó bevágott egy hármast, amivel ismét hét volt közte (68-75). Megint reménytelennek tűnt minden, ám időkérésünk után Raksányi is betalált hármasból, majd középtávolról, így két pontra csökkent a hátrányunk (73-75), amikor 2 perc 22 mp volt vissza a lefújásig. Csapatkapitányunk megkapta negyedik személyi hibáját, Serbán pedig nem hibázott a büntetővonalról (75-77). 38 másodperc volt hátra, amikor a kék mezesekre belemenést fújtak, Boris Maljkovic pedig kikérte utolsó idejét, hogy egy utolsó taktikát felvázoljon lányainak. Siksniute talált be, amivel egalizált, ám a dráma még csak ezután jött. 13 másodperc volt vissza, amikor jöhetett a Cegléd, ki kellett volna „csak” védekezni. 2 másodperc volt vissza, amikor alapvonalról dobhatták be Medgyessyék a labdát, Skoric pedig bedobta, ezzel pedig bejutott a Magyar Kupa döntőjébe a CEKK Cegléd.

PEAC-PÉCS – VBW CEKK CEGLÉD 77-79 (26-15, 12-25, 18-24, 21-15)
Pécs, 1500 néző
V.: Papp, Farkas, Frányó
PEAC-PÉCS: Fűrész 5, Raksányi 18/9, Kuster 15, Juhász 13/3, Siksniute 6. Csere: Mandic 10/6, Zele 10, Licskai -, Szücs R. -. Edző: Boris Maljkovic, Imreh Ajtony
CEKK: Medgyessy 10, Katona 13/3, Serbán 7, Skoric 24/3, Nagy-Bujdosó 23/6. Csere: Ruttner -, Kányási -. Edző: Cziczás László, Áron Balázsné

Kipontozódott: Zele 34. perc.

Raksányi Krisztina: Gratulálok a Ceglédnek, tegnap nehéz meccset játszottak, ma pedig minden erejüket beleadták ellenünk. Mi a második negyedbeli játékunkkal saját magunkat vertük meg, utána sikerült visszajönni a mérkőzésbe, felzárkóztunk, egyenlítettünk is. Apróságokon múlt a meccs, egy-egy kizáráson, eladott labdán, nüanszokon. Össze kell szedni magunkat, mert holnap érmet szeretnénk szerezni.
Boris Maljkovic: Előszöris gratulálok a Ceglédnek, ahogy a két csapat bajnokija, úgy ez is hatalmas meccs volt. Nagyon sok fordulópontja volt a mai mérkőzésnek, és a rájátszásban is hasonló forgatókönyv várható a legjobb négy közé jutásért. Az én csapatomat sem érheti szemrehányás, a hozzáállása, a harcossága miatt, ma este az utolsó leheletünkig küzdöttünk. Néhány kulcspillanatban jobban kellett volna koncentrálnunk, hogy győzni tudjunk.
Maja Skoric: Nagyszerű mérkőzést játszottunk, mindkét csapatnak voltak hullámhegyei és hullámvölgyei, a vége nekünk alakult jobban. A bajnoki mérkőzésen a PEAC legyőzött bennünket, most megpróbáltunk szívvel-lélekkel küzdve mindent beleadni, hogy a miénk legyen a győzelem. Mi kis csapat vagyunk, nagyon örülünk, hogy ez a csoda megtörténhetett velünk.
Cziczás László: Mind a két csapat szívét, lelkét kitette a pályára, bármelyik nyerhetett volna, a végén mi voltunk a szerencsések, nálunk játszott egy szuperklasszis, Maja Skoric, aki eldöntötte a mérkőzést. Ilyen szituációban egy ilyen megoldást nagyon kevés játékos tud bemutatni. A második és harmadik negyedben kifejezetten jól játszottunk, a végére nem azt mondom, hogy elfáradtunk, de meglátszott, hogy kevesebb játékost tudunk rotálni. Arra, hogy a PEAC-ot a tegnapi meccsünk után saját pályáján le tudtuk győzni, nincsenek is jelzők, nagyon büszke vagyok, hogy ennek a csapatnak az edzője vagyok.

« vissza


Kiemelt támogatók:

SZOMBATON BEFEJEZHETJÜK A PÁRHARCOT - WENTZEL NÓRA

Interjú Wentzel Nórával (2018-04-19)

© Minden jog fenntartva