PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

AZ MTK-HOZ LÁTOGATUNK

Az MTK-hoz látogatunk
Szombaton 18 órai kezdettel Budapesten, a bajnoki tabella tizedik helyén álló MTK otthonában lépünk pályára.
Az idegenbeli pécsi győzelem reményében, de nem könnyű mérkőzésre számítva utazunk szombaton Budapestre, az MTK-hoz. Ellenfelünk a legutóbbi fordulóban a listavezető szekszárdiak dolgát nehezítette meg alaposan, a negyven perc játék után Horváth Bettiék mindössze 15 ponttal maradtak alul, 60-75 arányban. Optimistán tekinthetnek emiatt a szombati találkozó elé a fővárosiak, akik nyilván önbizalmat meríthettek a múlt heti, Szekszárd elleni mérkőzésből. Meglepetést okoznának, de ehhez nyilván Gabriel Carrasco tanítványainak is lesz pár szavuk.

Október elején Pécsett láttuk vendégül a kék-fehéreket, akkor egy szoros első negyedet követően fokozatosan növeltük előnyünket és végül 90-56-ra nyertünk, több jó egyéni teljesítménynek köszönhetően. Csapatunkból akkor öten is tíz pont fölé jutottak, a legtöbb kosarat Maja Vucurovic szerezte, szám szerint húsz pontig jutott a szerb magasbedobó.

Ha már a vendéglátó MTK önbizalmáról beszéltünk, optimizmusért a mieinknek sem kell a szomszédba menniük, hiszen egy kiélezett, izgalmas végjátékot követően egy erős ceglédi csapatot győztek le Sanja Mandicék a múlt héten. Ezért is fontos az, hogy most szombaton is maximális koncentrációval és erőbedobással álljunk neki az MTK ellen, hogy lépésről lépésre haladhassunk felfelé a bajnoki tabellán.

A két csapat eddig kilencszer mérte össze erejét egymással, mind a kilenc alkalommal a PEAC-PÉCS hagyta el győztesen a parkettet. Idegenben kétszer tudta komolyabban megszorongatni csapatunkat az MTK, a 2013/2014-es bajnoki évadban mindössze hét ponttal, a tavalyi idényben pedig kilenc ponttal nyertünk Budapesten. A tavalyihoz hasonlóan nehéz összecsapásra számíthatunk idén is, elsősorban a szűkebb rotációs lehetőségeink miatt, ezért kiemelten fontos lehet az is, hogy a kispadról érkezők is hozzá tudjanak tenni a csapatteljesítményünkhöz, ha lehetőséghez jutnak.


« vissza


Kiemelt támogatók:

ELVÁRÁS A GYŐZELEM

Ábrahám Mártát kérdeztük a Győr elleni meccsről, illetve az előttünk álló, PINKK elleni mérkőzésről

© Minden jog fenntartva