PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

ALAPOSAN MEGRÁNGATTUK AZ OROSZLÁN BAJSZÁT…

Alaposan megrángattuk az oroszlán bajszát…
Kis híján felborítottuk a papírformát, és több ragyogó teljesítménynek köszönhetően mindössze egy pontos vereséget szenvedtünk a csoport favorit BELLONA AGÜ SPOR otthonában.
Nem ijedtek meg lányaink a csoport sztárcsapatának otthonában, Jessica Kuster dupláival és Mandic hárompontosával 7-4-re vezettünk a mérkőzés elején. Továbbra is nálunk volt az előny, sőt a negyed derekán 8 ponttal elléptünk, a török mester időt is kért 6-14-nél, hogy rendezze sorait csapata. Sajnos jól sült el a miniszünet, két pontra felzárkóztak Gunay-ék (12-14). Mazic egyenlített ki a játékrész utolsó percében, Mandic azonban nem hagyta magát és csapatát, 2+1-es kombinációjával ismét nálunk volt az előny (16-19). Gunay kosara válasz nélkül maradt, így bravúros játékunknak köszönhetően minimális előnnyel fordulhattunk a második játékrészre (18-19).

Siksniute faultolta dobás közben Mazicot, aki be is vágta mindkét büntetőjét, Fűrész hármasával azonban ismét nálunk volt az előny (20-22). Hátvédünk második triplájára Mazic reagált, ő is betalált a 6,75-ön túlról (13. perc 25-25). Fej-fej mellett haladtak a csapatok, a hazaiaknál Gray és Mazic felelt a pontokért. A negyed derekán Sanja Mandic megszerezte 11. pontját, hármasával némi lélegzethez juthattunk (29-32). Gray-Mandic kosárpárbaj alakult ki a pályán (a 18 percre mindketten 14-14 pontnál jártak), amiből a törökök jöttek ki jobban, 37-35-re vezettek. Ezen az estén nagyon haraptak a lányaink, és nem hagyták annyiban a dolgot, a remeklő Licskai Zsófi a PEAC-PÉCS hatodik hármasát is bevágta, Zele Dorina kosara pedig a minimális vezetésünket hozta a nagyszünetre (41-42).
Remek dobóteljesítményt produkált csapatunk az első húsz percben, eredményesebben célzott a hárompontos vonalon túlról (54,55%), mint azon belülről (52,63%), összességében 53-33%-os pontossággal céloztunk mezőnyből, ami bravúros teljesítménynek számít. Lepattanóban sajnos érvényesítették fölényüket a hazaiak, de fegyelmezett játékunkat mutatja, hogy mindössze öt labdát adtunk el a mérkőzés első felében.

Aki Raksányit hiányolta a góldobók közül, a második félidő elején kicsit megnyugodhatott, csapatkapitányunk javította tovább a PEAC-PÉCS triplamutatóját és növelte előnyünket. További bátor és eredményes támadójátékunknak hála 49-43-as pécsi vezetésnél kényszerült időkérésre a török edző. Fel is zárkózott az AGÜ SPOR (49-50), majd egy olyan periódus következett, amikor több hiba csúszott be a játékba mindkét oldalon, lépéshibák és rontott dobások „tarkították” a játékot. A 27. percben Sezer büntetőkből kiegyenlített (51-51), a remeklő Zele Dorina hármasával azonban három pontos előnnyel várhattuk a záró játékrészt (54-57).

Rosszul indult számunkra ez a periódus, Wright kosaraival 60-57-re átvette a vezetést a hazai gárda, sőt Gray triplája nyomán 63-57 állt az eredményjelzőn a 34. percben. Boris Maljkovic kért időt, majd a kis híján négy percnyi pécsi gólcsend meg is tört az ugyancsak jól kosárlabdázó Kuster duplájával. Hihetetlen akarattal mentek előre lányaink, Zele Dorina triplát hintett, Mandic kosara után pedig visszavettük a vezetést négy és fél perccel a lefújás előtt (63-64). Az egész mérkőzésen keveset játszó Wauters tartotta csapatát, közben Kuster a PEAC-PÉCS tizedik hármasát is bevágta (65-69). Kicsit furcsán hatott, hogy a záró játékrész 9. percében még nem volt török személyi hiba, ami a végjátékban kamatozott is ellenfelünknek…

Mondhatnánk azt is, hogy a klasszis és a rutin döntött az izgalmas végjátékban, Wauters és Gray találataival 72-69 állt a táblán egy perccel a vége előtt. Kuster büntetőire Wright válaszolt (74-71), majd Raksányi duplájával beállította a 74-73-as végeredményt.

Hatalmasat küzdött, és rengeteg mindent bebizonyított – elsősorban önmagának – a PEAC-PÉCS egy olyan meccsen, ahol egy fabatkát sem adott volna senki, hogy ilyen produkcióra képesek Licskaiék. Most nem sikerült győzni, de ha ilyen teljesítményt tudnak nyújtani a lányok, komolyan számolni kell a mieinkkel a továbbiakban!

BELLONA AGÜ SPOR – PEAC-PÉCS 74-73 (18-19, 23-23, 13-15, 20-16)
Kayseri, V.: Neskovic (SRB), Ferevski (MKD), Tsvetkov (BUL)

AGÜ SPOR: Mazic 9/3, Dubljevic 7, Gray 20/12, Wright 14, Wauters 8. Csere: Gunay 10, Atas -, Sezer 4, Canbaz 2. Edző: Ayhan Avci
PEAC-PÉCS: Mandic 18/9, Raksányi 6/3, Kuster 15/3, Zele 12/6, Licskai 16/3. Csere: Fűrész 6/6, Siksniuté -. Edző: Boris Maljkovic, Imreh Ajtony

« vissza


Kiemelt támogatók:

SZOMBATON BEFEJEZHETJÜK A PÁRHARCOT - WENTZEL NÓRA

Interjú Wentzel Nórával (2018-04-19)

© Minden jog fenntartva