PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

A GALATASARAY JUTOTT A LEGJOBB NYOLC KÖZÉ

A Galatasaray jutott a legjobb nyolc közé
A török élcsapat igazolta a papírformát, és különösebb gond nélkül győzte le 81-49-re a szerda ebédidőben gyengébb napot kifogó csapatunkat, így a PEAC-PÉCS-nek a legjobb 16 között véget ért az Európa Kupa idén.
Az egy héttel ezelőtti 4 pontos Galatasaray siker isztambuli visszavágóján villámrajtot vett a házigazda, 10-2-vel indítottak a törökök. Alben-ék agresszív letámadásának eredményeként sorra csúsztak be nálunk az eladott labdák, az első negyedben 8-at jegyezhettünk fel. A lepattanók terén jobban teljesítettünk, de dobáspontosságban elmaradtunk ellenfelünktől, ahol főleg Jefferson járt az élen pontszerzésben. Pécsi oldalon Raksányi hat pontnál járt, a felét dobta a PEAC-PÉCS pontjainak az első tíz perc során. 19-6 után kezdtük meg a felzárkózást, büntetőzésünknek is köszönhetően tíz ponton belülre zárkóztunk (21-12) a kisszünetre.

Tovább közelített csapatunk a második periódus elején, Kuster 2+1-es kombinációjával, majd Licskai duplájával 23-18-ra módosult az állás a 14 percre, Marina Maljkovic időt is kért. Hatott az időkérés, a meccs legszorosabb állásáról egy szempillantás alatt lerázott bennünket magáról a Galatasaray. Szaporodtak az eladott labdák újfent, Alben hármasával 32-18 állt az eredményjelzőn. 11-0-s sorozatot ért el a török csapat, aminek a pályán lévő ötösünk átrendezése után Mandic egy duplával vetett véget (34-20). A komolyabb felzárkózás most elmaradt, dobásaink rendre kiszédültek a gyűrűből, így a nagyszünetre 40-25-ös állásnál vonulhattak le a csapatok, a Fűrész Diát nélkülöző mieink tízzel több eladott labdát vétettek ellenfelüknél.


A harmadik játékrészben tovább tudta növelni a különbséget a Galatasaray, nem mentek be sem a távoli, sem a középtávoli dobáskísérleteink (25. perc 55-31). Raksányi lépte át a tíz dobott pontot csapatunkból, míg a sokkal hatékonyabban kosárlabdázó törököknél Jefferson 21, Papova 14, Alben 11 és Vitola 10 pontnál járt a harmincadik perc végére, a különbség pedig a harminchoz közelített (68-39). Sokat nem változott a játék képe a záró periódusban sem, így elmondhatjuk, hogy a PEAC-PÉCS ezen a délutánon nem tudta megnehezíteni a más dimenzióban kosárlabdázó Galatasaray dolgát, amely bejutott a legjobb nyolc közé az Európa Kupában, a mieinknek pedig Isztambulban véget ért a 2016/2017-es kupaszereplés. Lányaink a mai produkciót leszámítva emelt fővel meneteltek végig az Európa Kupa rájuk szabott útján, selejtezőben kiütötték a szlovák Pöstyént, a csoportkörben pedig megelőzték a PINKK-et és az MBA Moszkvát is. A csütörtök éjjeli megérkezést követően a PEAC-PÉCS a PINKK ellen szombaton 18 órától folytatja a bajnokságot a Lauber Dezső Városi Sportcsarnokban.

GALATASARAY – PEAC-PÉCS 81-49 (21-12, 19-13, 28-14, 13-10)
Isztanbul, 600 néző. V.: Kupatadze, Kaludjerovic, Ferevski

GALATASARAY: Alben 11/9, Jefferson 23, Demirok 5, Papova 14/6, Vitola 10. Csere: Colakoglu -, Traore 5, Topuz 5, Sahin -, Koksal 2, Guclu 2, Deniz 4. Edző: Marina Maljkovic
PEAC-PÉCS: Mandic 4, Raksányi 14/6, Kuster 8, Zele 8, Licskai 4. Csere: Juhász 3, Siksniute 6, Szücs R. 2, Szücs L. -, Sellei -. Edző: Boris Maljkovic, Imreh Ajtony« vissza


Kiemelt támogatók:

SZOMBATON BEFEJEZHETJÜK A PÁRHARCOT - WENTZEL NÓRA

Interjú Wentzel Nórával (2018-04-19)

© Minden jog fenntartva