PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

A „CSENDES ÉJ” SZÜLŐHELYE UTÁN A KRUMPLI HAZÁJÁBAN

A „Csendes éj” szülőhelye után a krumpli hazájában
Csütörtökön este 19 órakor dobják fel a labdát csapatunk első Európa Kupa mérkőzésén a 2017/2018-as idényben. Ellenfelünk a német Rutronik Stars Keltern együttese lesz, amely jelen pillanatban veretlenül vezeti a német bajnokságot.
Kedden reggel nyolc órakor indult el autóbuszunk a Lauber Dezső Városi Sportcsarnok elől, amely kis küldöttségünket a Németországi Königsbach-Stein település egyik kis hoteljébe szállította szerda kora délutánra. Kedden délben egy gyors ebéd Sopronban, majd az esti szálláshelyünket vettük célba, amely a német-osztrák határ közelében fekvő Hochburg-Ach település központjában lévő vendégfogadó. A kis osztrák település neves szülöttje Franz Xavier Gruber, aki a népszerű karácsonyi dalocska, a Csendes éj dallamát komponálta meg 1818-ban. A kiadós, igazi osztrák specialitásokat magában foglaló vacsora után mindenki nyugovóra tért, hiszen szerdán igen korai kelés várt csapatunkra, időben tovább kellett utaznunk ahhoz, hogy ebédre megérkezzünk következő állomáshelyünkre. A baden-würtembergi városka, Königsbach-Stein a krumplijáról híres, a hotel recepcióján is kínálnak a növényből, „Németország kertjéből” frissen betakarítva, 5 euróért egy adagot.

Ebéd után egy rövid pihenő következett, majd este 18 órától már a csütörtöki mérkőzés helyszínével ismerkedhettünk, ahová jó 25 perces buszozás után értünk, a dietlingeni Speiterlinghalleba. Maga a sportcsarnok rendkívül kicsi, még a pécsi Gandhi Gimnázium csarnoka is jóval több néző befogadására alkalmas. Ami érdekes, az Európa Kupa miatt külön raknak le parkettát, a 300 elem lerakása kb. két órai munkát vesz igénybe. Németországban a sportcsarnokok műanyag borítására rengeteg sportág pályáinak a vonalait felfestik, márpedig a FIBA előírásai szerint csak a kosárlabda pálya vonalai látszódhatnak az Európa Kupa mérkőzéseken.
Hajtós, pörgős másfél órás edzést vezényelt Gabriel Carrasco vezetőedző a csütörtök esti összecsapást megelőző napon csapatának. A tréning után újabb buszozás, majd egy remek, háromfogásos vacsora várt lányinkra a szállodában.

A szerda délelőtti programban ismét egy dobóedzés szerepel, ebéd után pihenő, majd irány a Speiterlinghalle, és az idei első Európa Kupa fellépésünk! A németek által nagy önbizalommal várt – egyes hírek szerint 10 és 20 pont közötti diadalt várnak maguktól -, mérkőzésről élőképes közvetítés lesz az alábbi linken csütörtökön este 19 órától: http://sportdeutschland.tv/dbbl/eurocup-rutronik-stars-keltern-vs-peac-pecs


« vissza


Kiemelt támogatók:

SZOMBATON BEFEJEZHETJÜK A PÁRHARCOT - WENTZEL NÓRA

Interjú Wentzel Nórával (2018-04-19)

© Minden jog fenntartva