PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

14 PONTTAL NYERT A HÁZIGAZDA

14 ponttal nyert a házigazda
Európa Kupa mérkőzést vívott egymással a DVTK és a PEAC-PÉCS Miskolcon, ahol a piros-fehérek az első negyedüknek köszönhetően 73-59 arányban győztek.
DVTK
DVTK
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS

Nem indítottuk rosszul a mérkőzést, 4-4-ig fej-fej mellett haladtunk, majd Roberson két büntetője után jött Raksányi egy triplával és 4-9 állt az eredményjelzőn. Ami ezután történt az némiképp érthetetlen volt, egymás után adtuk el a labdákat, amiket az ellenfél rendre pontokra váltott, 14-9-nél időt is kért Gabriel Carrasco vezetőedző. Sok minden nem változott a mini szünet után sem, mind a támadásunk, mind a védekezésünk értékelhetetlen volt, így az első tíz perc után 21-10 állt a táblán. Kilenc eladott labda egy negyed alatt meglehetősen sok…

A második tíz perc eleje sem a miénk volt, Kiss dupla majd egy Peckova hármassal tizenhat pontra nőtt a házigazdák előnye (26-10). Kezdtünk magunkhoz térni, Szücs Réka is betalált, szép lassan csökkentettük a különbséget (14. perc 28-20). Ez a széria sem tartott sokáig, így a 15. percben ismét időkéréssel próbálkoztunk 33-20-nál. Valami elindult, Vucurovic 14 pontot ért el, a hazaiak is egyre többet hibáztak, mi pedig egészen hét pontra megközelítettük a DVTK-t. Mandic hármasa a gyűrűből pattant ki, pedig ha az bemegy négy lett volna közte, azonban a megszerzett lepattanóból a piros-fehérek indultak, Burkolder 2+1-e nyomán pedig ismét tíz lett a különbség (36-26). Kár hogy két büntetőnk kimaradt, amivel tíz alá vihettük volna a differenciát a nagyszünetre, illetve ha jobban célzunk mezőnyből, kedvezőbb állásból vághattunk volna neki a harmadik játékrésznek.

Engelmann lendült bele alaposan a harmadik negyedben, a mérkőzésen 18 pontig jutó amerikai remekelt. Tartotta csapatunk a tíz pont körüli különbséget, a negyed derekáig. De az amerikait nem lehetett megállítani (28. perc 50-36). Egyik támadásunknál a lepattanókért remekül harcoló Imovbioh terült el a földön, szerencsére nem volt nagy a baj, kapott egy gyomrost, de le kellett cserélni. Mandic büntetőivel állította be a 54-42-es eredményt a negyed végére.

Zele Dorina 2+1-ével indult a záró felvonás, ellépett a DVTK tizenöt ponttal. Mandic tette be a labdát a gyűrűnek háttal egy szép mozdulattal, majd Licskai kosarával tovább faragtunk a hátrányon. Ismét lendületbe kerültek a hazaiak, Burkholder hármasával már a húsz ponthoz közelített a miskolci előny (70-51). Kicsit szétcsúsztunk ebben a periódusban, de sikerült talpra állni a végére, Szücs Réka dobott egy szép triplát, majd Demeter Nóri értékesített egy büntetőt. Minden benevezett játékosát a pályára küldte vezetőedzőnk, a találkozó pedig 73-59-es miskolci győzelemmel zárult.

Folytatás vasárnap, fontos bajnoki vár lányainkra Zalaegerszegen.

DVTK - PEAC-PÉCS 73-59 (21-10, 15-16, 18-16, 19-17)
Miskolc, 700 néző. V.: Perlic (CRO), Sentürk (TUR), Vavrova (CZE)

DVTK: Nagy 3/3, Engelman 18, Burkholder 23/6, Zele 11, Peckova 6/3. Csere: Szabó 4, Melnika 6, Kiss 2, Bach -, Vukov -. Edző: Stefan Svitek
PEAC-PÉCS: Mandic 8, Roberson 6, Raksányi 6/6, Vucurovic 14, Imovbioh 7. Csere: Licskai 12, Szücs R. 5/3, Demeter 1, Szücs L. -, Tenyér -. Edző: Gabriel Carrasco, Georgi Bujukliev


Gabriel Carrasco: Az első negyed utolsó öt percében megtörtént kosárszünetünk megpecsételte az egész mérkőzés sorsát. Onnantól kezdve kvázi egál meccset játszottunk, többször is közelebb tudtunk kerülni az ellenfelünkhöz, de igazából esélyünk a győzelemre nem volt. Nem védekeztünk rosszul, de csak védekezéssel nem lehet meccset nyerni, támadásainkból hiányoztak a pontosabb befejezések.

« vissza


Kiemelt támogatók:

ARRA FIGYELTEM, HOGY NE ADJAM EL A LABDÁT

Gyorsinterjú Tenyér Zsófiával a ZTE meccs után

© Minden jog fenntartva