PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

1-0 IDE

1-0 ide
Ahogy arra előzetesen számítottunk, nehéz mérkőzést játszottunk szerda este a DVTK ellen, a bajnokság ötödik helyéért vívott párharc első összecsapásán. Az első félidei puha védekezésünket a nagyszünet utánra sikerült hatékonnyá tenni, így tudtunk fordítani és végül 78-71-re megnyertük az első mérkőzést.
PEAC-Pécs
PEAC-Pécs
Aluinvent-DVTK
Aluinvent-DVTK

Mindkét csapat számára nagyon fontos az ötödik hely megszerzése, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy nem akartak semmit sem a véletlenre bízni a miskolciak, már kedden elindultak Pécsre, hogy pihentebben állhassanak ki az első mérkőzésre. És hogy ne legyenek egyedül, egy maroknyi diósgyőri szurkoló is elkísérte a csapatukat. Jobban is indult a vendégek számára a mérkőzés, az első pontokat Tina Jovanovic szerezte (0-3). Két és fél perc elteltével is DVTK vezetést mutatott az eredményjelző, Rasheed hárompontosa után időt kért Boris Maljkovic (5-9). Tina Jovanovic volt tarthatatlan a palánk alatt, Rasheed pedig a triplákat szórta, öt percig csak ők ketten találtak be a piros-fehéreknél (5. perc 9-18). Könnyű kosarakkal előrébb tartott a Diósgyőr, de 11-20 után egy 8-0-s sorozattal rukkolt elő a PEAC-PÉCS, amivel egy pontra felzárkóztunk (19-20). Időt is kért a spanyol szakvezető és nem hiába, a palánk alatt erősen domináló vendégeknél Tomlinson talált be, majd Szécsi vágott be egy hármast (19-25). Kihasználva ellenfelünk hibáit, a negyed végére két pontra sikerült felzárkózni (24-26).

A nálunk extrán játszó Kuster egyenlített indításból egy labdaszerzés után, majd felváltva estek a kosarak, a piros mezeseknél főleg Jovanovic volt a kosárfelelős, a 14. percben már 16 pontnál járt. A negyed derekán mindkét játékos pihenőt kapott, ami után nálunk Juhász Dorka harcos játéka érdemel említést, a vendégeknél pedig Rasheed játéka dominált (17. perc 37-39). Rasheed húzta rendesen a miskolciak szekerét, minden műfajból betalált, büntető, dupla, tripla, amivel el is lépett a DVTK (38-45). Boris Maljkovic időkérése után sem jött el a mi időnk, Tomlinson értékesített egy büntetőt, majd zavartalanul bevághatott egy triplát (38-49). A nagyszünetre 42-51-el vonulhattak le az öltözőbe a csapatok, látható volt, hogy a győzelemhez szükség lesz a védőjátékunk feljavulására.

Ez úgy tűnt a harmadik játékrész elején, hogy sikerül is, három és fél perc alatt mindössze egy kosarat engedélyeztek lányaink a DVTK-nak, miközben nálunk Raksányi, Kuster és Juhász is betalált (48-53). Amikor Licskai betalált a palánk alól, mindössze két pont volt a csapatok között, a diósgyőriek edzője időt is kért (51-53). Szigorított védekezésén a PEAC-PÉCS, de beálltak zónára a vendégek is. A harmadik személyi hibáját begyűjtő Licskai helyére a szintén három hibát jegyző Siksniute állt be. Tomlinson nem hibázott a büntetővonalról, de Raksányi remek triplája, és litván centerünk büntetői után hosszú idő után ismét vezettünk (27. perc 56-55). 58-55-nél Juhász Dorka tört be és szerzett kosarat, Rasheed sportszerűtlenül szabálytalankodott vele, a büntető sajnos kimaradt, de fiatal játékosunk továbbra is agilisan kosárlabdázott. Remekül zárt a pécsi védelem, úgy tartotta négy ponton ellenfelét csapatunk ebben a negyedben, hogy mindössze két személyi hibát ütött be.

Egy percig nem esett kosár egyik oldalon sem, majd Gorjanácz talált be a hárompontos vonalon túlról, amire Kuster válaszolt (67-58). Némileg lelassult a játék, ritkábban estek kosarak, a 34. percben 69-60 állt az eredményjelző táblán. Licskai pontozódott ki a negyed derekán, ráadásul kiestünk a meccs ritmusából is, nem lehettünk nyugodtak Tomlinson közelije után (69-62). Raksányi hármasa viszont nyugtatólag hatott, ezzel egy pillanatra ismét tíz ponttal elléptünk. Jöttek azonban a miskolci centerek, jelezték, hogy nem adták fel, két perccel a vége előtt hat pontra zárkózott a DVTK. Időközben Siksniute is kipontozódott, így center nélkül maradtunk, de a 37/6 pontig és 11 lepattanóig jutó Jess Kuster megállíthatatlan volt ma este, így nem forgott veszélyben a pécsi a győzelem.

PEAC-PÉCS – ALUINVENT DVTK 78-71 (24-26, 18-25, 23-4, 13-16)
Pécs, 150 néző. V.: Gorka, Hervay, Radnóti

PEAC-PÉCS: Mandic 5, Raksányi 11/6, Kuster 37/6, Zele 3, Siksniute 7. Csere: Licskai 2, Fűrész -, Juhász 13. Edző: Boris Maljkovic, Imreh Ajtony
DVTK: Czank 6, Rasheed 16/9, Szécsi 6, Tomlinson 18/3, Jovanovic 19. Csere: Horváth 3/3, Gorjanácz 3/3, Győri -. Edző: Maikel López, Ambrus Erzsébet

Kipontozódott: Licskai 35. perc, Siksniute 37. perc, Rasheed 38. perc

Jessica Kuster: Nehéz mérkőzést sikerült megnyernünk, az első félidőben komoly gondjaink akadtak védekezésben, sok pontot kaptunk. A második félidőre úgy mentünk ki, hogy meg kell nyernünk ezt a mérkőzést, motiváltabban tudtunk játszani. Remélem Miskolcon a következő mérkőzésen is tudjuk folytatni a jó teljesítményünket.
Boris Maljkovic: Nagyon jó dobószázalékkal indította a Miskolc a meccset, mi nagyon puhák voltunk védekezésben. Szünet után sikerült keményebben fellépnünk, a harmadik negyedben meg tudtuk fordítani a mérkőzést. Nem szabad azonban lazítanunk, van még hátra a bajnokságból.
Louella Tomlinson: Jól kezdtük a mérkőzést és úgy éreztem, hogy az első félidő még rendben volt, a második félidőre az öltözőben maradtunk. Jessica Kuster ma gyakorlatilag tarthatatlan volt, a második félidőben a védekezésünk is felpuhult, kevésbé tudtunk nyomást gyakorolni a PEAC játékosaira. A második mérkőzésen igyekszünk javítani.
Maikel López: Gratulálok a PEAC-PÉCS-nek, és külön gratulálok Jessica Kuster teljesítményéhez. Voltak elképzeléseink arról, hogy hogyan nyerhetjük meg ezt a mérkőzést, ezzel is jöttünk ide, az első félidőben működött is amit elképzeltünk. Döntő volt a harmadik negyed, nagyon nehéz pillanataink voltak, a PEAC-PÉCS gyakorlatilag megfordította a meccset. Van néhány napunk arra, hogy kijavítsuk a hibáinkat és a következő mérkőzésen jól teljesítsünk.« vissza


Kiemelt támogatók:

SZOMBATON BEFEJEZHETJÜK A PÁRHARCOT - WENTZEL NÓRA

Interjú Wentzel Nórával (2018-04-19)

© Minden jog fenntartva